PUKLO PRIJATELJSTVO Nikola u seoskoj birtiji namlatio Nenada jer mu je ostao dužan 300 kn za motorku

Umjesto da utjera dug od 300 kuna, Nikola sada sudskom presudom mora bivšem najboljem prijatelju Nenadu platiti 12.000 kuna zbog batina i 9500 kuna sudskih troškova


Autor: podravski.hr — 03.07.2013. / 12:22 Crna kronika

KOPRIVNICA – Dvojicu nekoć nerazdvojnih prijatelja, Nikolu iz Sokolovca i Nenada iz Lepavine, doslovno je razdvojila motorna pila zbog koje je Nikola dobro namlatio Nenada.
Našli su se prijatelji, tri mjeseca nakon kupovine pile, u kafiću As, poznatom sokolovačkom okupljalištu, kako bi riješili dug za pilu koju je Nenad kupio od Nikole. Dugovao mu je 300 od dogovorenih 750 kuna za koliko mu je prodao motorku. Nakon kratke prepirke oko duga, Nikola je ‘pukao’.
Odjednom je šakom udario Nenada u nos i desno uho, a zatim razjaren otišao do automobila, izvadio metalnu cijev, vratio se do Cetušića i nekoliko ga puta udario po glavi, nozi i ramenu. Kad je, ošamućen udarcima, Nenad pao na pod, Nikola ga je počeo cipelariti po leđima. Nakon brutalnog napada, Nenad je zatražio liječničku pomoć.
Imao je krvni podljev na lijevoj strani čela, ispod desnog oka, na prsnom košu, na rebrima i desnom koljenu. Nenad je na sudu svjedočio da mu je ostao dužan 300 kuna za motornu pilu jer mu Nikola nije predao sve potrebne dokumente pa je mislio da je pila ukradena.
Cijeli je slučaj završio na sudu na kojem je sutkinja Nikolu pravomoćno osudila na pet mjeseci zatvora u koji neće morati ako u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sudskom odlukom Nenadu mora platiti i više od 12.000 kuna naknade štete, kao i 9500 kuna troškova sudskog postupka. O 300 kuna Nenadovog duga Nikoli za motorku više nitko ne priča…
Foto: ILUSTRACIJA