PUNA CRTA NALJUTILA STANARE: Do dvorišta moramo preko kružnog toka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iscrtavanje prometne signalizacije na cesti u ulicama Augusta Šenoe i Ivana Đuriševića u Đurđevcu izazvalo je čuđenje i nezadovoljstvo stanara, i to zbog punih crta. U Šenoinoj cijela cesta dobila je punu crtu, a u Đuriševićevoj veći dio pa zbog takve signalizacije vlasnici kuća, kao i ostali vozači, moraju biti oprezni da ne bi prekršili propise. Naime, preko pune crte, osim pretjecanja, ne smije se ni skretati ulijevo pa vozači iz Šenoine i Đuriševićeve odsad moraju dobro paziti iz kojeg će smjera doći do svoje kuće, a da pritom u slučaju policijske kontrole ne zarade kaznu.

– Ne vidimo razlog zašto je cijela cesta u našoj ulici dobila punu crtu. Cesta je najvećim dijelom ravna i nije nepregledna pa je bespotrebno označena puna crta. Sad kad dolazim iz smjera Ulice kralja Tomislava moram produžiti do kružnog toka s Đuriševićevom i tamo se okrenuti i doći do svog dvorišta. Zbog pune crte sad iz svog dvorišta više ne smijem krenuti prema Đuriševićevoj – kaže Tomislav Nikša.

Nikome od stanovnika, dodaje Tomislav, nije jasno što se zapravo želi postići punom crtom. Vozači koji divljaju za volanom i dalje voze brzo kroz Šenoinu i Đuriševićevu i jedino je rješenje za usporavanje prometa postavljanje “ležećih policajaca”.

– Punom crtom samo su nama koji tu živimo zakomplicirali svakodnevicu. Bolje bi bilo da se gradske službe pozabave problemom prometovanja traktora s  velikim teretom koji unatoč zabrani prolaze kroz našu ulicu, pogotovo sad u ovom razdoblju kad je aktualan otkup kukuruza – ističe Tomislav Nikša.

Foto: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI