PUNA CRTA NALJUTILA STANARE: Do dvorišta moramo preko kružnog toka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iscrtavanje prometne signalizacije na cesti u ulicama Augusta Šenoe i Ivana Đuriševića u Đurđevcu izazvalo je čuđenje i nezadovoljstvo stanara, i to zbog punih crta. U Šenoinoj cijela cesta dobila je punu crtu, a u Đuriševićevoj veći dio pa zbog takve signalizacije vlasnici kuća, kao i ostali vozači, moraju biti oprezni da ne bi prekršili propise. Naime, preko pune crte, osim pretjecanja, ne smije se ni skretati ulijevo pa vozači iz Šenoine i Đuriševićeve odsad moraju dobro paziti iz kojeg će smjera doći do svoje kuće, a da pritom u slučaju policijske kontrole ne zarade kaznu.

– Ne vidimo razlog zašto je cijela cesta u našoj ulici dobila punu crtu. Cesta je najvećim dijelom ravna i nije nepregledna pa je bespotrebno označena puna crta. Sad kad dolazim iz smjera Ulice kralja Tomislava moram produžiti do kružnog toka s Đuriševićevom i tamo se okrenuti i doći do svog dvorišta. Zbog pune crte sad iz svog dvorišta više ne smijem krenuti prema Đuriševićevoj – kaže Tomislav Nikša.

Nikome od stanovnika, dodaje Tomislav, nije jasno što se zapravo želi postići punom crtom. Vozači koji divljaju za volanom i dalje voze brzo kroz Šenoinu i Đuriševićevu i jedino je rješenje za usporavanje prometa postavljanje “ležećih policajaca”.

– Punom crtom samo su nama koji tu živimo zakomplicirali svakodnevicu. Bolje bi bilo da se gradske službe pozabave problemom prometovanja traktora s  velikim teretom koji unatoč zabrani prolaze kroz našu ulicu, pogotovo sad u ovom razdoblju kad je aktualan otkup kukuruza – ističe Tomislav Nikša.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI