‘PUŠU’ I DIREKTORI Poznata koprivnička tvrtka prva u Hrvatskoj ugradila alkotest u vozila. Ne možeš upaliti ako nemaš 0,0 promila!

Alcolock zasad je ugrađen u 80-ak automobila koprivničkog Carlsberga, a do kraja iduće godine bit će u svima, pa i onima koje voze menadžment i uprava


Autor: podravski.hr — 15.11.2018. / 10:03 Aktualno

Ilustracija / Alkotest je ugrađen u 80-ak automobila koprivničke pivovare

Koprivnička pivovara Carlsberg prva je u Hrvatskoj u službena vozila ugradila sustav alkotestiranja kojim se onemogućuje pokretanje motora ako zaposlenici ne napušu 0,0 promila, otkriva Jutarnji list u današnjem tiskanom izdanju. Dio je to velikog projekta Carlsberg grupe koji se zasad provodi samo u Danskoj i Hrvatskoj.
Riječ je o sustavu Alcolock koji je zasad ugrađen u 80-ak automobila koprivničkog Carlsberga, a do kraja iduće godine bit će u svima, pa i onima koje voze menadžment i uprava.
Sustav je jednostavan: vozač puše u alkometar i ako ne napuše 0,0 promila, automobil blokira paljenje. Kad jednom uspješno pokrenu automobil, trgovačkim je putnicima omogućeno da ga opet mogu pokrenuti bez puhanja u roku od 60 minuta od mirovanja.
Za upravu i menadžment koji automobile koriste i u privatne svrhe dopuštena količina alkohola je do 0,5 promila, a mogu ga bez puhanja ponovno pokrenuti nakon mirovanja od 120 minuta.
Više o tome pročitajte na portalu Jutarnjeg na ovome LINKU.

Ilustracija / Alkotest je ugrađen u 80-ak automobila koprivničke pivovare

FOTO: ILUSTRACIJA