Put do vrtića nesiguran: Pravo je čudo da se još nije dogodila teža prometna nesreća

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prilazi đurđevačkom Dječjem vrtiću Maslačak iz ulica dr. Ivana Kranjčeva, Tina Ujevića i Ruđera Boškovića još uvijek nemaju pješačke staze, a na taj problem već duže upozoravaju stanovnici šireg gradskog središta, kao i roditelji mališana koji pješice dovode djecu u vrtić. Najkritičnija je situacija u Ulici dr. Ivana Kranjčeva koja služi i kao prilaz srednjoškolskoj zgradi te stajalište autobusa koji dovoze srednjoškolce.

Tom ulicom nerijetko pješače i vrtićarci prilikom redovnih šetnji i aktivnosti u gradskom središtu pa bi, kažu stanovnici, gradski čelnici među prioritete trebali uvrstiti izgradnju pješačkih staza u tom dijelu šireg gradskog središta.

– Svi smo prisiljeni hodati po cesti, a prava gužva nastaje kad dolaze autobusi i tada treba biti itekako oprezan. Gradski čelnici nedavno su bili u našoj ulici i sami se uvjerili u sve opasnosti koje prijete pješacima, a posebno vrtićarcima pa se nadamo da će u idućoj godini osigurati sredstva za izgradnju pješačke staze – kaže Zvonimir Perica.

Dodatni problem, dodaje on, stvaraju srednjoškolci koji u školu dolaze autima.

– Oni dosta često nagaze po gasu kako bi se dokazali pred svojim vršnjacima i pravo je čudo da se u našoj ulici još nije dogodila teža prometna nesreća. I to je jedan od razloga zašto hitno treba izgraditi pješačku stazu – naglašava Zvonimir Perica.

Uz pješačke staze nužno je urediti i parkiralište dječjeg vrtića jer pravi prometni krkljanac nastaje između 15 i 16 sati kad roditelji dolaze po svoje mališane.

– Problem s parkiralištem može se vrlo lako riješiti stavljanjem u funkciju livade ispred srednjoškolske i vrtićke zgrade koja može poslužiti za dodatna parkirališna mjesta jer je postojeće parkiralište premalo – zaključio je Zvonimir Perica.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI