Put do vrtića nesiguran: Pravo je čudo da se još nije dogodila teža prometna nesreća

Podravski list profile

Prilazi đurđevačkom Dječjem vrtiću Maslačak iz ulica dr. Ivana Kranjčeva, Tina Ujevića i Ruđera Boškovića još uvijek nemaju pješačke staze, a na taj problem već duže upozoravaju stanovnici šireg gradskog središta, kao i roditelji mališana koji pješice dovode djecu u vrtić. Najkritičnija je situacija u Ulici dr. Ivana Kranjčeva koja služi i kao prilaz srednjoškolskoj zgradi te stajalište autobusa koji dovoze srednjoškolce.

Tom ulicom nerijetko pješače i vrtićarci prilikom redovnih šetnji i aktivnosti u gradskom središtu pa bi, kažu stanovnici, gradski čelnici među prioritete trebali uvrstiti izgradnju pješačkih staza u tom dijelu šireg gradskog središta.

– Svi smo prisiljeni hodati po cesti, a prava gužva nastaje kad dolaze autobusi i tada treba biti itekako oprezan. Gradski čelnici nedavno su bili u našoj ulici i sami se uvjerili u sve opasnosti koje prijete pješacima, a posebno vrtićarcima pa se nadamo da će u idućoj godini osigurati sredstva za izgradnju pješačke staze – kaže Zvonimir Perica.

Dodatni problem, dodaje on, stvaraju srednjoškolci koji u školu dolaze autima.

– Oni dosta često nagaze po gasu kako bi se dokazali pred svojim vršnjacima i pravo je čudo da se u našoj ulici još nije dogodila teža prometna nesreća. I to je jedan od razloga zašto hitno treba izgraditi pješačku stazu – naglašava Zvonimir Perica.

Uz pješačke staze nužno je urediti i parkiralište dječjeg vrtića jer pravi prometni krkljanac nastaje između 15 i 16 sati kad roditelji dolaze po svoje mališane.

– Problem s parkiralištem može se vrlo lako riješiti stavljanjem u funkciju livade ispred srednjoškolske i vrtićke zgrade koja može poslužiti za dodatna parkirališna mjesta jer je postojeće parkiralište premalo – zaključio je Zvonimir Perica.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti