Put im stvara probleme: Radili su rasvjetu duž ulice, samo ne do nas!

Štefica Horvat iz Čukovca kraj Ludbrega javila nam se zbog problema s rasvjetom kod svoje obiteljske kuće, odnosno činjenice da je nema. Štefičina se kuća nalazi u ulici u kojoj je to i jedina kuća, a odmah kraj kuće prolazi željeznička pruga. Do njene kuće od glavne ulice ima 50-ak metara, a prije otprilike mjesec dana u ulici su bili radovi na postavljanju nove rasvjete. Ipak, do njene kuće rasvjeta nije došla. 

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Živim tu 50-ak godina, radi se o mojoj privatnoj kući i posjedu i kako se sada u ulici radila nova rasvjeta, ne znam zašto nisam mogla dobiti još jedan rasvjetni stup i da imam svjetlo ispred kuće. Sramota je da imamo asfaltirano i rasvijetljeno sve po vinogradima, iako i toga tamo treba biti, ali bi onda trebalo biti i tu gdje je prometno i ne znam zašto je problem jedan rasvjetni stup – rekla nam je Štefica.

Dodala je i kako je upit poslala u Grad gdje joj je rečeno kako treba suglasnost Hrvatskih željeznica i kako oni tu ne mogu ništa, a na kasnije upite nije dobila odgovor. Napomenula je i kako je taj put između njezine kuće i pruge prilično prometan jer mnogi putnici i učenici koji se voze vlakom prolaze upravo tim putem, a on je neosvijetljen i u lošem stanju.

– Pitala sam u Gradu, ali rekli su da ne može jer je to nešto od Hrvatskih željeznica. Taj put uz prugu koristi dosta učenika i putnika jer je prečica, a nije ni asfaltiran ni osvijetljen što je katastrofa jer se lako može nešto dogoditi i nezgodno je da djeca prolaze tim putem po mrklom mraku. Na kraju, to još i mogu razumjeti da može biti nekih problema i da treba suglasnost željeznica za cijeli put, ali da ne mogu staviti jedan rasvjetni stup do moje kuće, a radili su sada duž ulice, to ne razumijem – revoltirana je Štefica.

Upit vezan uz ovaj problem i sami smo poslali u Grad prije nekoliko tjedana, no nismo dobili odgovor, ali smo ga zato dobili od predsjednika mjesnog odbora Ivana Štabija koji zna za problem te je pojasnio cijelu situaciju.

– Radi se o putu koji je u vlasništvu Hrvatskih željeznica, a sad kako se radila rasvjeta u ulici, naravno da smo htjeli da se postavi i rasvjeta na tom putu jer to već duže vrijeme stvara probleme za učenike koji tamo prolaze do postaje. Koliko ja znam, željeznice ne daju potrebnu suglasnost i dosta to odugovlače, a zašto je to tako ne znamo točno ni mi. Znam da postoji problem jer stupovi moraju biti udaljeni određeni broj metara od pruge kako u slučaju da se nešto dogodi ne bi pali na prugu, ali zašto se ne nađe nekakvo rješenje, ne znam – rekao je predsjednik mjesnog odbora Štabi.

Dodao je i kako učenici imaju problem jer kako u selu Čukovec postoji željeznička postaja, od nekih škola dobivaju subvenciju za prijevoz vlakom kojim se upravo zbog puta koji je neosvijetljen i u raslinju ne žele voziti. S druge strane, tada za autobusnu subvenciju moraju pisati molbe i žalbe, a problem bi se mogao riješiti uređenjem puta, čime bi i Štefica dobila rasvjetu kod svoje kuće. Upit o problemu proslijedili smo i do Hrvatskih željeznica te će biti objavljen čim ga primimo.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI