PUT U RUSIJU Župan prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa zbog ‘navijanja’ za Vatrene

Na put u Rusiju išao sam privatno i nemam potrebe, a niti obaveze, to nikome detaljno obrazlagati – kazao je župan


Autor: podravski.hr — 09.12.2018. / 14:36 Aktualno

Arhiva/Darko Koren, župan koprivničko-križevački morat će odgovarati Povjerenstvu

U pisanom odgovoru mogu još samo jednom, i to zadnji put, ponoviti ono što sam i usmeno rekao na sjednici Županijske skupštine. Na put u Rusiju išao sam privatno i nemam potrebe, a niti obaveze, to nikome detaljno obrazlagati – napisao je župan Darko Koren (Mreža) u odgovoru županijskom vijećniku Siniši Kavgiću (Laburisti).

Kavgić je na zadnjoj sjednici Skupštine Korena pitao tko mu je platio kartu za četvrtfinalnu utakmicu između Hrvatske i Rusije na svjetskom nogometnom prvenstvu te put i smještaj u Sočiju, kao i to je li za odlazak koristio slobodne dane, bolovanje ili što drugo. Župan je u nekoliko navrata već kazao kako se radi o privatnom putu te da je to sve što ima reći.

Što se tiče toga je li koristio slobodne dane, u pismu Kavgiću napisao je da lokalni i regionalni dužnosnici ne podliježu obvezi prisutnosti na radu u točno određenom radnom vremenu niti moraju objašnjavati i opravdavati svoj izostanak s posla, pozivajući se na zakonske odredbe i tumačenje Ministarstva uprave.

Arhiva/Darko Koren, župan koprivničko-križevački morat će odgovarati Povjerenstvu

Kavgić veli kako nije zadovoljan Korenovim odgovorom.

– Na moje pitanje nisam dobio odgovor. Zainteresirana javnost želi znati zašto se putuje u Rusiju i tko to plaća, radi li se tu o kakvim interesima, a iz ovog odgovora nisam dobio ni jedno saznanje. Da je župan sve platio svojim novcem, on bi to vrlo lako mogao reći. Budući da on to ne želi, očito nečega ima ispod površine – izjavio je on.

Dometnuo je kako će u razgovoru s koalicijskim partnerima koji čine oporbu u Županijskoj skupštini, a to su SDP i HSS, razgovarati o sljedećim koracima, među ostalim o prijavi protiv Korena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Saborski zastupnik Mladen Mađer (HSS), pak, veli kako će prijavu Povjerenstvu podržati.

Međutim, dok se oporba još premišlja, doznajemo kako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već zaprimilo prijavu protiv župana Korena zbog puta u Rusiju bez obrazloženja tko je platio troškove toga puta. (hš)