Radionica za učenike: Cilj je naučiti djecu kako reagirati uoče li nasilje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Osnovnoj školi Kloštar Podravski održane su radionice o vršnjačkom nasilju za osnovnoškolce petog i šestog razreda. Radionice se provode u sklopu projekta RECI D.O.S.T.A.!, odnosno Reci do obrazovanja slogom, tolerancijom i afirmacijom kojeg provodi kloštranska Udruga Meraki.

– Na radionicama se djecu informiralo i educiralo o tome u kojem se sve pojavnim oblicima može manifestirati nasilju, odnosno uputiti djecu na to kako reagirati kada uoče nasilje te ih potaknuti na nenasilno rješavanje konflikta – rekla je Lucija Filipović, socijalna radnica.

Iz Općine su istaknuli kako je glavni cilj projekta podizanje svijesti, znanja te informiranosti o izraže nim problemima vršnjačkog nasilja među djecom, te kako bi se tim putime smanjia pojava nasilja i stvorila pozitivna klima za razvoj i sigurnost djece.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI