Radionice, izložbe i događanja u našoj knjižnici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska knjižnica i čitaonica Fran Galović idućeg je tjedna pripremila brojna događanja i radionice za sve svoje korisnike i one koji će to tek postati. Tako se u petak održava radionica robotike za djecu, a prijave se primaju do četvrtka u Dječjem odjelu. Radionicu će voditi Sara Bednaić i Filip Sinković.

Održavat će se i redovna Olimpijada čitanja za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, više informacija o Olimpijadi čitanja 2021. nalazi se na www.olimpijadacitanja.org. U tijeku je i kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2021. na temu „Strah u Koprivnici“ koji traje od 1. srpnja do 31. kolovoza 2021., a priče se šalju e-mailom na: kreativni_natjecaj@knjiznica-koprivnica.hr, dok se pravila mogu pronaći na https://www.knjiznica-koprivnica.hr/kreativni-natjecaj-za-najbolju-kratku-pricu-2021/ .

Svakog dana otvoren je i zajednički kreativni prostor na 1. katu Knjižnice mjesto koji je za učenje, istraživanje, druženje i zabavu uz nove tehnologije, a radno vrijeme je ponedjeljkom i utorkom od 17.00 do 19.00 sati, srijedom i četvrtkom od 12.00 do 15.00 sati, dok je petkom na rasporedu ROBOPETAK od 10.00 do 12.00 sati. Dolazak se obavezno najavljuje dan ranije putem telefona, na e-mail odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili djecji@knjiznica-koprivnica.hr , a više informacija se nalazi na https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vodic/programi-za-vas/makerspace/ .

Na programu je i Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe, a za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108).

Novost je ,mala škola korištenja pomagala za čitanje, na koju se pozivaju osobe s oštećenjem vida i teškoćama u čitanju na iskazivanje interesa za isprobavanje i posudbu reproduktora zvuka i džepnog (prijenosnog) elektroničkog povećala uz prethodnu poduku kako ih koristiti. Poduka će biti individualna i besplatna uz  prijavu i prethodni dogovor o terminu susreta u Knjižnici ili za one koji ne mogu do Knjižnice zbog teškoća u kretanju u vlastitom domu ili u domovima za starije i udomiteljskim domovima. Informacije možete dobiti  pozivom na 048/622-362/115 ili 099 496 1013, e-mailom na strucni@knjiznica-koprivnica.hr ili osobnim dolaskom u Knjižnicu na Stručno-znanstveni odjel.

Izložbe

Uz sve na rasporedu su i izložbe koje možete razgledati od 1.-15.8. i to izložbe Prostor za vas – Nenad Vidmar i Srđan Debelić, Knjige za mlade – uz 12. 8., Međunarodni dan mladih, “STARI” i “MLADI” zavičajni autori – preporuka za čitanje iz Zavičajne zbirke Caproncesis, Kreativna radionica „San o čokoladi“ – izložba radova

FOTO: Ilustracija PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI