Radionice keramike u Ludbregu: Izrađuju se replike predmeta pronađenih kod budućeg Arheološkog muzeja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga Žene iz centra svijeta bila je domaćin ciklusa radionica pod nazivom ‘Stari zanati’ koji se održao u sklopu projekta ‘ Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega’, a kojeg je organizirao LAG Izvor u suradnji s Gradom Ludbregom. Radi se o radionicama keramike, a ukupno ih je održano pet.

Polaznice modeliraju glinu

– Prva radionica krenula je 20. srpnja, u Bakinoj hiži rade se replike koje su nađene tijekom iskopavanja kod Arheološkog parka. Izrađivali smo uporabnu keramiku i dukate koji su tamo nađeni. Održano je pet radionica po četiri sata i svi zainteresirani bili su dobrodošli. Najvažnije nam je bilo uključiti čim više mladih i želim zahvaliti organizatorima što su nas odabrali kao dio ovog važnog projekta, a mi se veselimo novom znanju koje nam otvara daljnje mogućnosti – rekla je predsjednica Udruge Ana Katana.

Kako su prošle radionice, rekla nam je voditeljica Luna Tucman. – Na prvoj radionici imali smo upoznavanje s glinom, modeliranje i rad na kolu. Sve je prošlo odlično, ekipa je dobro prihvaćala upute i svaki put smo radili nešto novo i drugačije. Drago mi je da sam tu, inače radim u tvrtki koja izrađuje keramičke peći i sve potrebno za keramiku, a od prošle godine krenuli smo s održavanjem tečajeva i radionica poput ove pa mi je drago da smo dogovorili suradnju. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI