Radnici Podravke iz pogona krali vegetu, linoladu, gulaš i paštete. Sve dok ih zaštitari nisu otkrili…

Troje radnika Podravke osuđeno je na deset mjeseci uvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 05.06.2018. / 17:43 Crna kronika

Ilustracija / Može li se ičim opravdati krađa goveđeg gulaša

Troje radnika Podravke osuđeno je na deset mjeseci uvjetnog zatvora zbog krađe oko 200 kilograma proizvoda iz pogona koprivničke prehrambene kompanije. Mario (44), Vesna (48) i Saša (44) nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašeni su krivima i naloženo im je da Podravku solidarno obeštete za oko 9000 kuna.
Kako otkriva presuda suca Krešimira Pavlovića, do trenutka kada su bili otkriveni u veljači 2014. godine, vrlo su se dobro organizirali. Mario je s regala skladišta uzeo paletu s proizvodima koje su pripremili za krađu i dovezao je do Vesne koja je zaposlena na mjestu izdavača robe. Paletu je Vesna potom odvezla do dogovorenog mjesta u skladištu, a ‘paket’ je preuzeo Saša koji je robu odvezao iz skladišta. Na njihovu nesreću, zaštitarska im je služba osujetila pomno razrađen plan.
Kako se navodi u presudi, ukrali su 24 linolade od 750 grama, 36 linolada od 400 grama, 45 goveđih gulaša, 30 vegeta pakiranih po kilogram, 70 komada limenki tunjevine, 32 staklenke vegete, 24 staklenke ljutih feferona i 150 komada kokošjih pašteta. Nije poznato jesu li dobili otkaz u Podravki. Ukoliko nisu, nakon pravomoćnosti presude sigurno će ga dobiti. (ke)
FOTO: ARHIVA