Radnik koji je upao u kiselinu probuđen iz kome, majka kaže da će njegov oporavak biti dug

Nakon uspješne operacije jednjaka, radnik je probuđen iz inducirane kome, a zbog težine ozljeda još se hrani na sondu


Autor: podravski.hr — 06.11.2018. / 8:47 Aktualno

Ilustracija / Pacijentu su zaboravili izvaditi malu gazu

Radnik tvrtke Kotlar iz Đurđevca, 39-godišnjak iz Šandrovca pokraj Bjelovara koji je pao u bazen sa solnom kiselinom, opravlja se prema planu liječnika. Nakon uspješne operacije jednjaka, radnik je probuđen iz inducirane kome, a zbog težine ozljeda još se hrani na sondu.
– Dobra je vijest i da nije izgubio vid, a koliko je oštećenje na očima, još je prerano govoriti. Oporavak će biti dug, ali najvažnije je da se on osjeća dobro i da zasad ide sve prema planu liječnika – priča nam majka 39-godišnjaka.
Podsjetimo, nesretni radnik tvrtke Kotlar iz Đurđevca stradao je kad je htio za dizalicu zakačiti ogradu koja se trebala očistiti u bazenu sa solnom kiselinom. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu i pao u bazen s kiselinom, a zbog težine ozljeda šest dana je bio u induciranoj komi.
– Naš kolega u jednom je času samo vidio da ga nema, da je nestao. Kad je došao bliže bazenu, vidio je njegovu ispruženu ruku i lice zaronjeno u kiselinu. Strašno… Odmah smo ga izvukli, polijevali vodom i dali mu mlijeko te pozvali hitnu. Nakon toga bio je pri svijesti i svima je laknulo – ispričao je šokirani radnik metalskog poduzeća u kojem se dogodila nesreća. (db)
FOTO: ARHIVA