RADNIK SE ZAIGRAO Franjo iz pogona ukrao pola tone vegete! Sad se kaje: ‘Ubio me razvod od žene…’

Osim vegete, Franjo je iz tvornice maznuo nekoliko stotina vrećica juha, pudinga, fanta, šlaga, raznih začina


Autor: podravski.hr — 24.05.2013. / 14:35 Aktualno

KOPRIVNICA – Franjo Lovasić (51) pravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine jer je od ožujka 2010. godine do veljače 2013. godine iz Podravke ukrao 419,5 kilograma Vegete, 329 pakiranja Fanta, sedam kilograma začina u rinfuzi, 192 juhe, 64 kocke za juhu, 43 pudinga, 10 vrećica šlaga, 15 vrećica raznih začina, sedam kilograma nepoznatog začina i 1,5 kilogram papra.
Nakon provedenoga kriminialističkog istraživanja, sva ukradena roba vraćena je Podravki. Lovasić oslobađa se troškova sudskog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.
Franjo, kojeg smo jučer posjetili, priznaje krivicu i duboko se kaje zbog svega. Ističe kako ga je loša materijalna situacija, životni brodolom i neimaština natjerala da napravi nešto što će ga obilježiti za cijeli život. Čak je tražio i Podravkinu braniteljsku udrugu za pomoć, ali ni tamo nije naišao na razumijevanje.
– Osam godina sudio sam se s bivšom ženom oko razvoda i podjele imovine. Imali smo lijepu kuću i bez toga sam ostao, morao sam dignuti kredit da platim sud, sve me stjeralo u kut iz kojeg nisam mogao. Bio sam prisiljen ukrasti da mogu barem plaćati kredit za kuću koju smo sin i ja kupili u Podravskoj Selnici. Ne radim od veljače, kada sam dobio otkaz, a sin je također nezaposlen. Obojica tražimo posao, tek da imamo za kredit, kruh i vodu, ništa više ne tražim – rekao je Franjo.
– Znam da sam mnoge povrijedio svojim činom, pogotovo ljude u Podravki, gdje sam radio. Priznao sam krivicu, molio nadređene da ne dobijem otkaz, da mi skidaju s plaće i da otplatim svu ukradenu robu, samo da mi ostane za kruh i mlijeko, ali ništa nije pomoglo. Znam da se ne mogu vratiti u prošlost, ali kada bih mogao, sigurno nešto slično ne bih učinio – tužno će Lovasić.
Izvještava: HRVOJE JURČIĆ