Radno u podravskoj općini: Bistra nastavlja gradnju reciklažnog dvorišta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U poduzetničkoj zoni u Kloštru Podravskom uskoro kreće završna faza izgradnje reciklažnog dvorišta. Prvotni izvođač radova, zagrebačka tvrtka V. T. M., nije ispoštovala zadane rokove pa je Općina bila prisiljena raskinuti ugovor i raspisati novi natječaj za gradnju. Posao je sad dobila đurđevačka tvrtka Bistra i plan je da do kraja godine završe preostali radovi.

– Sama izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna je 3,6 milijuna kuna i u potpunosti se financira potporom iz kohezijskog fonda Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava namijenjen je za potrebne nadzore i aktivnosti edukacije mještana o selektivnom odvajanju otpada koje se provode paralelno s izgradnjom – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Siniša Pavlović

Izgradnjom reciklažnog dvorišta će se, dodaje Pavlović, povećati postotak odvojenog prikupljanja otpada i smanjiti količina onog koji se odlaže na odlagalište. Upravljanje će Općina osigurati putem svoje tvrtke Komunalno poduzeće Kloštar Podravski.

– Od iduće godine, kad će dvorište i službeno krenuti s radom, mještani će moći svakim radnim danom i subotom odlagati otpad koji je namijenjen za recikliranje, čime će se ujedno smanjiti troškovi sakupljanja glomaznog otpada te će se uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području općine – ističe Siniša Pavlović.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI