Radovi mogu krenuti: Evo tko će obnavljati koprivnički središnji trg!

Gotov je natječaj za izvođača radova na obnovi središnjih koprivničkih trgova, žalbeni rok je prošao i poznata je firma koja će obnavljati Zrinski i okolne trgove. Još doduše nije službeno odlučeno, no moraju se obaviti određene provjere iz prijave pa se očekuje da će i to završiti iduci tjedan.

Bit će to slavonskobrodski Sitolor koji je ponudio cijenu gotovo identičnu predviđenoj, 11,86 milijuna kuna. Drugi ponuđač bio je koprivnički Koming koji je svoje radove procijenio na 13,48 milijuna kuna. Odabran je najjeftiniji ponuđač koji ima velikog iskustva u ovom području.

Sitolor je inače firma koja djeluje već 30-ak godina, imaju oko 150 zaposlenika i više od 300 projekata iza sebe. Sitolor je prošle godine dobio posao obnove našičkog trga vrijedan 15,5 milijuna kuna s PDV-om, gotovo u kunu isto kao i u Koprivnici. Koming s druge strane djeluje od 1991. godine, imaju otprilike isti broj zaposlenih i također veliko iskustvo.

U radove će, podsjetimo, uskoro prve krenuti koprivničke KC vode koje su ranije već „odradile“ svoj natječaj za radove vrijedan nešto više od četiri milijuna kuna, a predviđa kopanje i rješavanje podzemne infrastrukture. S tim radovima cijela obnova središnjih trgova, Zrinskog i bana Jelačića, košta više od 16 milijuna kuna bez PDV-a – rok za dovršetak svih radova je listopad iduće godine.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI