RANOJUTARNJA DRAMA Vatrena buktinja progutala kuću sirote žene, požar izbio na dimnjaku

Dojava o požaru došla je u 4.30 sati ujutro


Autor: podravski.hr — 05.03.2018. / 9:11 Crna kronika

Požar je skromnu hižu potpuno uništio

Ludbreški vatrogasci dva su se sata borili s buktinjom na obiteljskoj kući u ludbreškom prigradskom naselju Selnik, u Ulici Braće Radić, u pravoj drami koja se odvijala u jutarnjim satima ove nedjelje. Usprkos brzoj reakciji gasitelja, u požaru je svoj dom izgubila starija gospođa koja je živjela sama. Vatrena buktinja progutala je cijelo krovište, a od siline požara urušili su se i zidovi, tako da je kuća gotovo u potpunosti uništena.
Dojava o požaru došla je u 4.30 sati u nedjeljno jutro, a gašenja se ubrzo prihvatilo 12 vatrogasaca. Oni su se, osim s vatrenom buktinjom, tada susreli s još jednom poteškoćom, jer se u kući nalazila plinska boca. Vatrogasci su tada morali ući u rasplamsali objekt, koji se počeo urušavati, kako bi udaljili bocu i spriječili još veću katastrofu.
– Zbog sigurnosti pristupili smo gašenju s dvije vanjske navalne grupe, jer je bila neposredna opasnost od urušavanja stropne konstrukcije. U razgovoru s susjedima saznali smo da se unutra nalazi plinska boca zbog čega smo morali poslati navalnu grupu koja je iznijela plinsku peć s bocom. Na mjesto intervencije pozvali smo i pripadnike DVD-a Selnik koji su nam osiguravali dobavu vode. Napravili smo kompletnu sanaciju te ostavili pripadnike DVD-a Selnik na osiguranju požarišta. Intervenciju smo završili oko 6:30 sati – izvijestili su nas ludbreški vatrogasci.
Jedina dobra stvar je što je vlasnica kuće na vrijeme čula pucketanje vatre i izašla van iz kuće, tako da nije ozlijeđena. Uzrok požara još nije poznat, ali sumnja se da se zbog dotrajalog dimnjaka zapalila greda. (md)

Vatrogasci su se satima borili s vatrenom stihijom

FOTO: DVD LUDBREG