Rasinjski umirovljenici pravi su primjer aktivne udruge Mnogobrojna udruga uz pomoć Općine dobila nove prostorije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članovi Udruge umirovljenika Rasinja nedavno su se uselili u nove prostorije, koje su uredili zajedničkim snagama s Općinom. Kako se može čuti da mladi sve rjeđe imaju volje za sudjelovanjem u udrugama civilnog društva, za starije pak vrijedi suprotno, i ponekad su udruge umirovljenika jedne od najaktivnijih u seoskim sredinama. Takav je slučaj i s Udrugom umirovljenika Rasinja, koja je prošle godine imala čak 250 članova, a sve aktivnosti koje su proveli teško je i nabrojiti. Upravo zbog toga i Općina Rasinja prepoznala je vrijednost ove udruge na svom području.

– Radi se zapravo o adaptaciji postojećeg prostora. Općina je kao i svake godine raspisala natječaj za udruge na koji smo se i mi javili, naš plan bio je prepoznat kao poželjna aktivnost te smo dobili 24.000 kuna za ovaj projekt – naveo je Drago Pocrnja, predsjednik udruge.

No, članovi udruge nisu samo čekali općinski novac, već su i sami „potegli“ i svojim radom i vlastitim sredstvima udruge ovaj projekt realizirali.

– Sami smo lijepili pločice, uređivali zidove, postavljali namještaj i još mnogo toga. Svojim novcem kupili smo dvije kuhinje, koje smo sami postavili. Aktivna smo udruga s mnogo događanja i potreban nam je kvalitetan prostor koji sada imamo – objasnio je predsjednik Pocrnja i naveo da im je u pomoć priskočila i Županija.

Rasinjska udruga umirovljenika vrlo je aktivna

– Imamo i glumačku sekciju i pjevački zbor koji idu na brojne nastupe, pa nam je Županija pomogla u nabavci sintesajzera i glazbene opreme. No, osim svega toga, nastojimo biti na pomoć našim slabije pokretima i potrebitijim članovima  te im pomažemo u nabavci drva za ogrjev. Među brojnim izletima i nastupima izdvojio bih da svake godine odlazimo na deset dana u toplice, tako da kod nas nikad nije dosadno. Ove godine imamo dosad upisanih 175 članova, pa je i nas korona-kriza malo okrznula, ali očekujemo da ćemo opet doći na razinu od prijašnje godine – zaključio je Drago Pocrnja.

Foto: Općina Rasinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI