RASKINULI UGOVOR Bolnica traži novog opskrbljivača plinom, Darkom bi naknadu štete mogao tražiti na sudu

Sporni dio cijene nećemo plaćati i Darkom će to najvjerojatnije potraživati sudskim putem – izjavio je Devčić


Autor: podravski.hr — 25.01.2019. / 15:11 Crna kronika

Ilustracija / Daruvarsko poduzeće posao je dobilo na javnom natječaju u kolovozu

Još se raspliće priča o spornom poslovnom odnosu između koprivničke Opće bolnice i daruvarskog komunalnog poduzeća Darkoma u opskrbi bolnice plinom. Ovih dana, kako doznajemo od ravnatelja dr. Mate Devčića, Opća bolnica s Darkomom je potpisala sporazumni raskid ugovora, prema kojemu će Darkom bolnicu opskrbljivati sve dok se ne provede novi natječaj i ne izabere novi opskrbljivač.

Daruvarsko poduzeće posao je dobilo na javnom natječaju u kolovozu te je, prema potpisanom ugovoru, bolnicu trebalo opskrbljivati plinom po cijeni određenoj u tom dokumentu. Odmah je bilo čudno što je malo komunalno poduzeće na natječaju pobijedilo sve velike igrače u plinskom biznisu ponudivši znatno nižu cijenu plina, dobivši tako posao vrijedan 4,8 milijuna kuna u dvije godine.

No, vrlo brzo po potpisivanju ugovora Darkomova je uprava bolnici poslala novi cjenik, a više cijene opravdala je porastom cijene plina na svjetskom tržištu. Iz bolnice su poručili kako to ne mogu prihvatiti te je došlo do spora.

– Natječaj će se provesti vrlo brzo, trenutačno je u pripremi. Neupitna je opskrba bolnice plinom, ali po ugovorenoj cijeni. Sporni dio cijene nećemo plaćati i Darkom će to najvjerojatnije potraživati sudskim putem – izjavio je Devčić. (hš)

FOTO: Ilustracija