RASKOL U HDZ-u Koprivnički gradski ogranak protiv, županijski za povratak Zdravka Dimača u stranku

Prijedlog županijskog HDZ-a da se Zdravko Dimač vrati u stranku proslijeđen je Sudu časti na razmatranje


Autor: podravski.hr — 23.03.2018. / 15:47 Aktualno

Zdravko Dimač s ministrom branitelja Tomislavom Medvedom u Podravki

Lokalni HDZ u Koprivnici pokrenuo je proceduru za povratak kontroverznog menadžera Zdravka Dimača, direktora Podravkina sektora poljoprivrede, u stranku. No, Dimačevo političko ‘uskrsnuće’ gotovo je raskolilo tamošnje ogranke, neslužbeno doznajemo početkom tjedna.
Dimač je iz stranke izbačen 2006. godine, i to po nalogu tadašnjeg glavnog čovjeka koprivničkog HDZ-a i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Izravan povod bili su novinski tekstovi o incidentu u Dimačevu noćnom klubu Valentino, a gradski HDZ odluku je obrazložio učestalim negativnim publicitetom svojeg ‘razmetnog sina’.
U doba dok je bio na čelu Bilokalnika Dimač je bio pod bremenom optužaba da je prevario poslovne partnere u Valentinu i da je zlorabio položaj tijekom prodaje Bilokalnika Belišću. No, iz svih se afera izvukao potpuno čist. Nakon odlaska iz Bilokalnika vraća se u Podravku, a dolaskom šefa uprave Marina Pucara postaje glavni menadžer za poljoprivredu.
Sve u svemu, koprivnički HDZ, kojeg kontrolira saborski zastupnik Damir Felak, kadar blizak Polančecu, odbio je prošli tjedan pokrenuti proceduru za Dimačev povratak, pa je to učinio županijski HDZ na čijem je čelu dožupan Darko Sobota. I to jednoglasno.
S obzirom da je šef gradskog HDZ-a Goran Kovačić ujedno i član predsjedništva županijskog HDZ-a – ostaje nejasno kako je on glasao na sjednici županijskog predsjedništva. Felak se, kako doznajemo, nije pojavio na sjednici.
Prijedlog županijskog HDZ-a da se Zdravko Dimač vrati u stranku proslijeđen je Sudu časti na razmatranje, a konačnu odluku o tome treba donijeti nacionalno predsjedništvo HDZ-a.
Ovaj smo tjedan za komentar zamolili Dimača, Sobotu i Kovačića, ali rekli su nam da o tome ne mogu govoriti jer je sve “još u proceduri”. (rm, ib)
FOTO: NIKOLA WOLF