TJERALICA Potraga za čovjekom koji je prijetio da će pobiti ženu i njezinu obitelj, a kuću dignuti u zrak

Sudit će mu se u odsutnosti


Autor: podravski.hr — 26.12.2017. / 18:57 Crna kronika

Ilustracija / Policija još uvijek traga za razbojnicima

Miroslavu (40) sa šireg područja Đurđevca uskoro će na Općinskom sudu u Koprivnici početi suđenje u odsutnosti zbog ozbiljnih prijetnji supruzi i njezinoj cijeloj obitelji izrečenih proljetos.
Protiv Miroslava zbog tih kaznenih djela još u svibnju određen je istražni zatvor, a samo koji dan kasnije raspisana je i tjeralica. No, uzalud. Čovjek je jednostavno ostao nedostupan pravosuđu, pa će mu se suditi u odsutnosti.
– Doći ću ti uskoro i ubiti tebe, tvog brata i oca! Sve ću vas pobiti! Kuću ću dignuti u zrak! Dijete ću uzeti i poslati ga u dom – prijetio je Miroslav telefonski svojoj supruzi, kako stoji u pravomoćno potvrđenoj optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.
No, Miroslav putem svojeg odvjetnika, kojeg je angažirao s nepoznate adrese, kaže kako to nije istina.
– Istina je da smo tada razgovarali telefonski, da naši odnosi nisu idilični, ali takve prijetnje ja nisam uputio. Niti njoj, niti ikome od njezine familije – poručio je odbjegli Miroslav.
Kako god se uzme, pravosuđe je na osnovi svih dokaza zaključilo kako su Miroslavove prijetnje vrlo ozbiljne te da je on čovjek opasnih namjera. Zbog toga i dalje traje intenzivna potraga za njim. (rm)
FOTO: ARHIVA