Raspravljali o tome tko je koga zaposlio ‘po vezi’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tko je koga gdje i kako zaposlio, pitanje je koje je isplivalo u prvi plan na prošlotjednoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća, i to na temi – rebalansa proračuna.

Oporbeni vijećnik Ivica Švagelj (HDS) ustvrdio je kako je u zadnjih „godinu i više dana“ došlo do povećanja plaća u gradskoj upravi za 30 posto, i to zato jer su zaposleni novi pročelnici, a također su gradonačelnik te dvojica zamjenika na plaći, dok ih je u prošlome mandatu bilo dvoje.

– I pojedini gradski vijećnici te članovi njihovih obitelji zaposleni su u gradskim poduzećima, a prije su bili protiv takvih stvari nosili plakate. Otuda loše mišljenje građana o političarima – kazao je Švagelj.

Replicirao mu je SDP-ov Ivica Majdak.

– Već dvije i pol godine slušamo istu priču o tome kako imamo gradonačelnika i dvojicu zamjenika na profesionalnim plaćama, a prije smo imali dvojicu, jer je gradonačelnik bio saborski zastupnik. A tko plaća saborske zastupnike, zar ih ne plaća narod? – zapitao je Majdak.

Potom je oporbenog vijećnika žestoko napao šef Gradskog vijeća Marko Katanović.

– Uvaženi vijećniče Švagelj, ne znam kaj vama ovo treba? Kaj mislite da bute postigli ovakvom retorikom? Koji su to vijećnici i članovi obitelji i gdje su zaposleni? Ovo je jako mali grad i svatko zna tko je kako došao na koje radno mjesto – rekao je Katanović očito aludirajući na Švageljevo zapošljavanje u školi.

Švagović je odgovorio kako je posao imao i prije škole.

– Ako ne znate odgovoriti, nemojte ići na odobnu razinu – poručio je Katanoviću. Rebalans proračuna za ovu godinu, odnosno njegovo smanjenje za oko 15 milijuna kuna zbog prenošenja nekih projekata u idući godinu, na kraju je usvojen glasovima vladajuće većine.

Foto: Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI