Rast broja obrtnika: Lani otvoreno 36, a zatvoren 21 obrt, ipak jedna činjenica zabrinjava

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruženje obrtnika Đurđevac lani je zabilježilo otvaranje 36 novih i zatvaranje 21 obrta i na kraju prošle godine imalo je 245 registriranih obrta. Otvoren je 21 obrt uslužnih djelatnosti, sedam uslužnih obrta vezanih za građevinska zanimanja, tri obrta proizvodne djelatnosti, dva obrta s trgovačkom djelatnošću te tri ugostiteljska obrta.

– Za primijetiti je kako u prošloj godini od 21 zatvorenog obrta imamo 17 obrta čije je poslovanje trajalo 18 mjeseci i kraće. Neki od njih bili su i korisnici mjere za samozapošljavanje pa nemamo informacije jesu li i u kojem obliku nastavili svoja poslovanja. Među zatvorenima nije bilo obrta ugostiteljske djelatnosti – kaže Željka Hasan, tajnica Udruženja obrtnika Đurđevac.

Trendu rasta broja obrta na đurđevačkom području, dodaje ona, i dalje pogoduje i pridonosi mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Promijenjeni uvjeti minimalno dvije godine poslovanja od ove će godine na pravilniji način isprofilirati nove obrtnike.

-Svi obrtnici s područja našeg Udruženja lani su bili pogođeni koronakrizom, a posebice oni čije su djelatnosti odlukama Stožera civilne zaštite morale biti obustavljene u potpunosti. Mjere Vlade uvelike su pomogle što dosad nije bilo izraženog trenda zatvaranja obrta. U ovoj situaciji obrtnici se i dalje oslanjaju na mjere koje bi trebale ublažiti negativne posljedice njihova poslovanja, a sve u nadi što skorije normalizacije cjelokupne epidemiološke situacije – zaključila je Željka Hasan.

foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI