RASTE BROJ MALOLJETNIČKIH TRUDNOĆA Trudne ostale i učenice osnovnih škola u našoj županiji!

Lani je u koprivničkoj bolnici rodilo čak 15 maloljetnica, a bila su i četiri abortusa. Obje brojke osjetno su veće nego godinu ranije...


Autor: podravski.hr — 07.02.2013. / 14:27 Aktualno

KOPRIVNICA – Čak 15 maloljetnica prošle je godine rodilo u Općoj bolnici u Koprivnici, a medicinskih prekida maloljetničkih trudnoća, odnosno abortusa, bilo je četiri. Obje brojke veće su nego tijekom 2011. godine i mogle bi ukazivati na porazan trend u našoj županiji.
U koprivničkom Centru za socijalnu skrb potvrdili su kako se dobna granica maloljetničkih trudnoća doista značajno snizila te da trudnica ima čak i u klupama osnovnih škola!
– O tim slučajevima dobijemo informaciju od škola s kojima imamo dobru suradnju ili, pak, obitelji. U tom slučaju uključujemo se u savjetodavni rad s maloljetnicama i njihovom obitelji ili putem mjera obiteljsko-pravne zaštite, poput nadzora – tumači Sandra Poznić, ravnateljica Centra.
U županijskim srednjim školama po broju maloljetničkih, odnosno učeničkih trudnoća prednjači Srednja škola u Koprivnici u kojoj su trenutno tri trudnice: jedna je nedavno otišla na očuvanje trudnoće, druga će to učiniti za mjesec dana, dok je treća nedavno ostala trudna.
Više o rastućem problemu maloljetničkih trudnoća čitajte u sutrašnjem izdanju Malog Podravskog.