Rastopili smo se: Filip i Petar pomažu ocu koji stado telića drži zbog njih

Podravski list profile

Mladen Čelik iz Molva krenuo je u uzgoj francuskog goveda šarole. Za prvu ruku kupio je deset grla, a ako se uzgoj pokaže isplativim, namjerava povećati svoje stado. Uzgoj šarola, ističe Mladen, ne zahtijeva previše brige jer je to govedo koje sve vrijeme provodi na pašnjacima i uzgaja se za meso, a ne proizvodnju mlijeka.

– Do prije deset godina bavio sam se proizvodnjom mlijeka, no kako je cijena počela drastično padati, prodao sam sve krave. Inače sam zaposlen i radim kao CNC operater, no poljoprivreda mi je u krvi pa se sad okrećem uzgoj šarolea – priča nam Mladen Čelik.


Mladen: Dečki se zasad poput mene obožavaju baviti poljoprivredom

Deset grla kupio je prije šest mjeseci pa je, dodaje Mladen, još prerano govoriti o isplativosti uzgoja.

– Prvi telići tek trebaju doći i njih ću ostaviti kako bih imao stado od kojeg se može očekivati isplativi uzgoj. Otkupio sam parcele koje su mi bile potrebne za ispašu, a i ogradio sam pašnjak koji je dovoljno velik za stado koje imam. Čak sam im uredio i malu štalu, ali šarole obožava biti na pašnjacima i kako je zima bila blaga, uopće nisu bile u toj štalici – kaže Mladen Čelik.

Novo stado na imanju posebno je razveselilo Mladenove sinove, Filipa i Petra, koji mu pomažu u svim poslovima.

– Dečki se zasad poput mene obožavaju baviti poljoprivredom pa je i to jedan od razloga zbog kojih se uz posao svejedno bavim i uzgojem stoke te obradom zemljišta koje imam – zaključio je Mladen Čelik

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti