Rasturio državnu maturu iz informatike: ‘Želja mi je programirati i razvijati nove aplikacije’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jakov Begović, maturant đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, najbolji je u Hrvatskoj na državnoj maturi iz ispita iz informatike na kojem je imao sve točne odgovore. Informatika mu je omiljeni predmet pa je priželjkivao odlične rezultate na državnoj maturi, no nije se opterećivao hoće li baš on biti taj koji će najbolje riješiti ispit među 30.000 maturanata. 

– Dobro sam se pripremio za sve ispite državne mature i ponosan sam na rezultate iz informatike. Odlično sam riješio i ispit više razine iz engleskog jezika, a zahvaljujući dobro odrađenoj državnoj maturi, dobio sam priliku upisati svoj prvi izbor, a to je Fakultet informatike i organizacije u Varaždinu – priča nam Jakov Begović.

Odluka da se nakon osnovnoškolskog obrazovanja upiše u đurđevačku Gimnaziju, dodaje on, pokazala se kao pun pogodak. Četiri godine gimnazijskog obrazovanja poslužile su mu kao najbolja priprema za studiranje.

– Profesori u đurđevačkoj Gimnaziji imaju odličan individualni pristup svim učenicima pa smo svi imali priliku pokazati svoj talent i kreativnost te naučiti sve ono što je potrebno za daljnje obrazovanje. Kvalitetan rad profesora potvrđuju i rezultati naše škole na državnoj maturi – kaže Jakov Begović.

Tijek gimnazijskog obrazovanja Jakov nije sudjelovao na državnim natjecanjima iz informatike, ali je zato briljirao na ispitu državne mature. U tome mu je, kaže on, znatno pomoglo sudjelovanje na županijskim natjecanjima. Sad se polako okreće fakultetskim obvezama i uvjeren je da će se dobro snaći u školovanju za svoje buduće zvanje.

– Kako mi je informatika omiljeni predmet, logično je da je i izbor fakulteta vezan uz informatičku struku. Želja mi je baviti se programiranjem i razvojem programa i nadam se da ću je ostvariti. Fakultet u Varaždinu odlična je prilika da usvojim nova znanja i postanem ono što želim već duže vrijeme – zaključio je Jakov Begović.

Jakov Begović

Rogoz i Lončar odlični u informatici

Odlične rezultate maturanata đurđevačke Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva upotpunili su i Luka Rogoz i Nino Lončar koji su također najbolje rezultate ostvarili iz ispita iz informatike. Luka Rogoz s jednom greškom na 11. je mjestu po rezultatu, dok je Nino Lončar na 30. mjestu. Još prije dvije godine Luka je kao državni prvak iz geografije ostvario izravan upis na fakultet i izabrao je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dok je Nino Lončar, kao i Jakov Begović, odabrao Fakultet informatike i organizacije u Varaždinu.  

Luka Rogoz

Foto: Privatna arhiva / Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI