Rasvjeta na putu, obnavlja se dom, u planu i uređenje korita potoka

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o dugogodišnjem problemu na koji nas je upozorila Štefica Horvat iz Čukovca kraj Ludbrega, a radilo se o problemu s rasvjetom, točnije nedostatkom rasvjete u njezinoj ulici. Naime, Štefica živi u ulici u kojoj je samo njezina kuća i kraj koje prolazi željeznička pruga. Do njene kuće od glavne ulice ima 50-ak metara, a upravo u toj glavnoj ulici postavili su novu rasvjetu, dok do njezine kuće rasvjete nije bilo.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Da problem bude veći, taj neosvijetljen put dalje vodi do željezničke postaje i njime se kreće mnogo putnika i učenika te sve postaje opasno kada je mračno s obzirom na to da tim putem prolaze i automobili. Tada smo razgovarali s predsjednikom mjesnog odbora koji nam je rekao kako HŽ odugovlači s rješenjem problema, odnosno da oni moraju poslati suglasnost jer se radi o putu u njihovu vlasništvu.

Nakon našeg upita, u HŽ-u su odgovorili kako je očitovanje na projektnu dokumentaciju u završnoj fazi i da će nakon toga krenuti radovi, a upravo to se i dogodilo pa je Štefica konačno dobila rasvjetu.

– Rasvjeta je stigla prije mjesec dana i nisu je stavili samo do moje kuće, već duž puta i ja sam presretna. Moram zahvaliti Podravskom listu jer da nije bilo vašeg pisanja, ne bi bilo ništa od toga ili barem ne bi bilo još jer sam sama zvala i Grad i sve i nije se ništa pokretalo – rekla nam je sada sretna Štefica.

Osim rasvjete, u Čukovcu se radi na još nekoliko stvari pa smo porazgovarali i s predsjednikom Mjesnog odbora Ivanom Štabijem koji nas je upoznao s novostima u mjestu.

– Konačno smo dobili tu rasvjetu koja je stvarno bila potrebna i zahvaljujemo i na prostoru koji smo dobili u vašem mediju, jer je zasigurno pomoglo, a iduće godine na red bi trebale doći još dvije ulice koje sada nemaju rasvjetu te bi se starija trebala mijenjati novom. To je sve naravno iz gradskog proračuna jer mi kao mjesni odbor nemamo toliko novca, ali možemo sugerirati ono što treba. Kao mjesni odbor imamo u planu čišćenje i uređenje prostora oko potoka i slaganje nekakve šetnice te mjesta za lakši pristup potoku kako bi se on mogao održavati. Probat ćemo to riješiti kroz nekakve radne akcije iako je teren dosta nepristupačan pa će nam isto trebati pomoć Grada, ali vjerujem kako ćemo polako uspjeti urediti i taj dio – rekao je predsjednik Štabi koji je dodao kako je na terenu bio i mjernik te da se radi nekakav projekt koji bi trebao riješiti problem oko potoka.

Na kraju treba spomenuti i kako je počelo vanjsko uređenje društvenog doma u Čukovcu pa je tako nedavno postavljeno novo krovište.

– Napravljena je polovica novog krovišta i iduće godine trebala bi biti napravljena i druga polovica. Svakako bih htio zahvaliti i Gradu jer znamo kakva je situacija s građevinom i materijalima koji su skupi pa je dobro da je napravljena barem ova polovica – rekao je na kraju predsjednik Štabi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI