Ratoborni Krunoslav divljao u policijskom vozilu: “Glupi drotovi, ja sam ninja i j… ću vam majku”

Na izricanju presude Krunoslav se nije pojavio. Poziv su mu sa suda pokušali dostaviti, ali neuspješno


Autor: podravski.hr — 11.03.2019. / 9:56 Crna kronika

Ilustracija / Policijsko vozilo na rotoru kod koprivničke bolnice

Krunoslav (39) iz okolice Koprivnice pošteno je izvrijeđao dvojicu policajaca u službenom vozilu zbog čega je presudom Prekršajnog suda osuđen na novčanu kaznu od 100 eura, odnosno 750 kuna.

Prema presudi, tereti ga se da je lani u listopadu u službenom policijskom vozilu kod sjedišta Hitne medicinske pomoći u Koprivnici vrijeđao policijske službenike riječima: “Glupi drotovi, ja sam ninja, j… ću vam majku“. Usput je pljuvao unutar službenog vozila uz riječi: “Vi ste k…, smrdljivi drotovi”.

Na izricanju presude Krunoslav se nije pojavio. Poziv su mu sa suda pokušali dostaviti, ali neuspješno. Teretilo ga se za narušavanje javnog reda i mira.

– Otegotnom okolnošću sud je cijenio dosadašnje prekršajno kažnjavanje okrivljenika, a što je utvrđeno uvidom u prekršajnu evidenciju. Kako okrivljenik nije pristupio sudu te sud nije mogao ocijeniti i utvrditi dodatnih olakotnih okolnosti, sud smatra da će se upravo ovako izrečenom novčanom kaznom u konkretnom slučaju dovoljno utjecati na okrivljenika da ubuduće ne čini slične prekršaje – navodi se u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA