Razbijena stakla, probušene gume i natpisi njihova su svakodnevica

U prigradskom naselju Poljana Križevačka obitelj Hosi posljednjih mjesec dana proživljava pravi teror koji su prijavili i policiji. Naime, između 30. rujna i 18. listopada na dvorištu kuće oštećena su im stakla na osobnom automobilu, probušene gume na traktoru i prikolici, oštećena stakla na podrumu, garaži i drugim prostorijama, čime je napravljena šteta od  više tisuća kuna. U policijskom izvješću stoji kako povod ovoga nije poznat te se traga za nepoznatim počiniteljem, a mi smo razgovarali s Nikolinom Hosi koja u obiteljskoj kući živi s još šest ukućana i koja nam je ispričala kako je situacija i više nego ozbiljna.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sve skupa događa se već mjesec dana. U početku nismo ni prijavili jer nismo sve ozbiljno shvaćali, ali sada to već prelazi svaku mjeru pa smo cijelu situaciju prijavili policiji, a oni su nam rekli da smo to trebali napraviti i ranije. Posljednji incident je bio predvečer kad smo bili svi kod kuće, sastavljali smo neki ormar i netko je razbio prednje i zadnje staklo na autu i povukao crnu crtu nekakvim sprejem preko cijele fasade i gotovo do ulaznih vrata – ispričala je Nikolina.

Rekla je i kako to nije bilo prvi put da imaju štetu na kući jer su im ranije razbijeni i prozori na podrumu i radionici, a svakako je zabrinjavajuće da se šteta događa u samom dvorištu, što znači da se počinitelj ne libi ući u dvorište iako u kući ima ljudi.

– Naravno da se bojimo. Inače nas je sedam u kući, ali se dogodi da su djeca sama i naravno da se bojimo jer sve dalje eskalira. Razbili su nam prozore na podrumu i radionici, izbušili gume na traktoru, pa evo ta stakla na autu. Još na štetu na zadnjem staklu nismo toliko obraćali pozornost, ali kad smo vidjeli tri udarca na prednjem, bili smo sigurni da je to netko namjerno napravio nekakvim alatom. Neki dan na cesti je osvanuo natpis ‘pazi’ i stvarno ne znam što reći na sve to i zašto to netko radi – nabrojila nam je Nikolina.

Rekla je i kako zasad nemaju nikakvih indicija niti znaju tko bi mogao biti počinitelj, sve je u rukama policije, a oni su kao dodatnu zaštitu doveli još jednog psa.

– Ni na koga ne sumnjamo, ni sa kim nismo u zavadi. Inače imamo psa haskija i sad nam je zet doveo i jednog vučjaka kao nekakvu mjeru opreza. Imali smo i mi vučjaka, ali je uginuo neki dan. Ne znam je li i to povezano, no došao je doma s ranom. Veterinar je rekao da izgleda kao neki ubod, ali moglo mu se nešto i ovako dogoditi. Kako god, već nam je svega dosta i nadam se da će policija nešto pronaći i da će ovo prestati – pojadala se Nikolina na kraju.

Razbijena stakla i u Ladincu

Sličnu prijavu primila je policijska uprava koprivničko-križevačka i prošlog tjedna, te je izvijestila da je između  27. i 28. listopada u  Ladincu, u općini  Sveti Ivan Žabno, nepoznati počinitelj oštetio više stakala na prozorima i  ulaznim vratim kuće,  oštetivši vlasnika za više tisuća kuna, a kao i u Nikolininu slučaju, policija traga za nepoznatim počiniteljem.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI