Razgovarali smo s vlasnikom auta kojeg su zapalili dječaci: Skromni pekar iz Đurđevca u šoku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Divljaštvo, dosad nezapamćeno za Đurđevac, dogodilo se u noći s četvrtka na petak u Đurđevcu. Dvojica Roma stara 16 i 17 godina provalila su u kafić u Starogradskoj ulici iz kojeg su ukrali alkoholna pića i dobro se ‘natočili’.

Zatim su provalili u automobil u Ulici Antuna Radića koji su na kraju namjerno i zapalili, a za kraj, dok su se vraćali kući u svoje naselje Stiska, provalili su u trgovinu u Grkinskoj ulici iz koje su ukrali duhanske proizvode. Uhićeni su sljedećeg dana, a policajci su ih kazneno prijavili zbog kaznenih djela teške krađe provaljivanjem i oštećenja tuđe stvari. Točna materijalna šteta nije poznata zato što odštetni zahtjev vlasnika još nisu zaprimili, no zasigurno nije mala.

Željko Mićurin pored auta

Mladići su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici. Kako nam kažu građani, vandalizam je u proteklih nekoliko tjedana u porastu pa su prizori, primjerice, potrganih prometnih znakova dosta česti.

U barbarskom iživljavanju najgore je prošao Željko Mićurin, skromni pekar iz Virja koji radi u pekarnici u Đurđevcu. Njemu su Romi zapalili automobil. Te večeri Željko je kao i svaki dan došao na posao u pekarnicu, a nije niti u snovima mogao zamisliti što će se dogoditi nekoliko sati kasnije. Prionuo je na posao i čekao svog kuma, kojem radno vrijeme počinje nešto kasnije. Umjesto prijateljskog i kolegijalnog pozdrava, kum je Željka pitao krajnje neobično pitanje.

– Već sam se sasvim udubio u posao i pripremao tijesto kada me je trznulo pitanje: Kume, kaj ti se dogodilo s autom, kaj je zgorel!?  Gledao sam u svog prijatelja s nevjericom te mi je nekoliko trenutaka trebalo da shvatim značaj izgovorenih riječi – objašnjavao nam je Željko Mićurin dok je gledao kako vučna služba na kamion utovaruje njegovu vjernu i pouzdanu škodu feliciju.

– Izašao sam van iz pekarnice i vidio vatrogasce oko mog automobila, oni su već ugasili požar. Približio sam se i vidio da je automobil iznutra sasvim izgorio. Nisam tada znao što se dogodilo. Znao sam samo da će se moja supruga jako uzrujati, te sam joj javio da mi je automobil u kvaru, nisam joj htio reći ovu vijest preko telefona – objasnio je Željko Mičurin.

Haračili su i po trgovini

O ovom nesvakidašnjem događaju Željko nema neko posebno mišljenje, a na pitanje kakvi su njegovi osjećaji sliježe ramenima.

– Nije mi jasno zašto bi to netko napravio, radi se o čistom vandalizmu, nema tu nekog posebnog objašnjenja. Samo znam da se ovakvo nešto kod nas nikad nije događalo. Možda su provalili i vidjeli da nemaju što ukrasti, pa su iz srditosti zapalili automobil. Uopće ne znam što bih o tome mislio, a najviše mi je žao korpe i logožara (pletene torbe) koje sam sâm izradio, a izgorjeli su u  automobilu – rekao je Željko Mićurin, koji je već nabavio drugi automobil, također škodu feliciu, a unatoč zlodjelu koje je pretrpio, zadržao je i smisao za humor.

– Naravno da je škoda, pa ja već 20 godina vozim samo škode. No još je jedno sigurno, neću više svoj auto ostavljati na parkirnom mjestu ovako blizu pješačke staze, ostavljat ću ga negdje gdje se baš ne ističe da opet nekom ne bi palo na pamet zapaliti moj automobil iz zabave – završio je Željko Mićurin.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI