REAKCIJE NA NAŠU PRIČU Skupina Splićana: Čovjeku koji je bušio gume na automobilima platit ćemo sudske troškove

Rado ćemo pomoći čovjeku platiti kaznu na sramotu svih onih koji u ovoj državi ne rade svoj posao - kažu nam sugovornici iz Splita


Autor: podravski.hr — 08.11.2017. / 13:31 Aktualno

Ilustracija / Okretni je umirovljenik za desetak minuta napravio dar mar na parkiralištu

Naša priča o starcu koji je automobilima bušio gume jer su bili parkirani na mjestima za osobe s invaliditetom, a možete je pročitati na OVOME LINKU, pobudila je interes cijele Hrvatske.
U redakciju našeg portala javila se, među ostalim, skupina građana Splita koja koprivničkom umirovljeniku želi pokriti sve sudske troškove. S osuđenim ‘bušačem’ danas su već stupili u kontakt.
Zbog čega su se odlučili na takvu reakciju, pitamo ih.
– Skupina građana Splita ogorčena je na presudu i želi iskazati potporu umirovljeniku kojeg je razljutila bešćutnost vozača prema osobama s invaliditetom. Smatramo da je presuda sramotna jer sudac ima moć pokrenuti i postupak protiv nepropisno parkiranih vozila koja su se zatekla tu toga dana, što očigledno nije smatrao potrebnim te ovako može ispasti da podržava nepoštivanje ustavnog prava na slobodu kretanja – ističu u svojem objašnjenju.
Domeću kako su “osobe nepropisno parkirane na tome mjestu uskratile čovjeku iz naše priče osnovno ljudsko pravo – Ustavom zajamčeno pravo na slobodu kretanja – a znamo da je Ustav RH iznad svakog zakona”.
– Ako sam on nije osoba s invaliditetom, uskratili su ga nekome drugom, što je čovjeka s razlogom razljutilo. Osim toga, kaznu od 3000 kuna smatramo previsokom. Deset probušenih guma, 50 kuna po gumi za krpanje pa vi računajte. Plus 300 kuna sudskih troškova za jednog umirovljenika (koji je ujedno možda osoba s invaliditetom). Rado ćemo pomoći čovjeku platiti kaznu na sramotu svih onih koji ne rade svoj posao i ne osiguravaju da se na parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom parkiraju isključivo oni kojima su ta mjesta s razlogom i namijenjena, te na sramotu onih koji nepropisno parkirane vozače ne kažnjavaju u skladu sa Ustavom i zakonom RH – zaključuju oni (identitet poznat uredništvu). (rm)
FOTO: ARHIVA