Rebalans proračuna općine: Više novca za projekte, proširuje se groblje

Općinski vijećnici općine Martijanec rebalansom proračuna povećali su ulaganja u općinske projekte. Tako se za rekonstrukciju sanitarnog čvora i kuhinje u društvenom domu u Križovljanu ulaganja povećavaju za 105 tisuća kuna zbog povećanja cijene materijala i radova i sad iznose oko 500.000 kuna.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iz istog razlog povećavaju se rashodi za rekonstrukciju cesta, vinogradskih odvojaka, i to za 200 tisuća kuna, a financiranje sporta povećava se za 65 tisuća kuna, dok se za treće Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Martijanec rezervira 50 tisuća kuna.

Sredstva za izgradnju odvodnje u sklopu Aglomeracije Ludbreg smanjuju se za 378.000 kuna jer projekt kasni, a ta sredstva preusmjerena su u tekuće projekte. Na sjednici održanoj prošli tjedan prihvaćene su i izmjene i dopune Programa javnih potreba u društvenim djelatnostima, kojima je za socijalnu skrb predviđena 201.000 kuna te za predškolsko, osnovnoškolsko i cjeloživotno obrazovanje 1.952.633,20 kuna, a od toga 1,3 milijuna kuna za rad Dječjeg vrtića Vlakić.

Najveći projekt ove godine bila je rekonstrukcija škole

Za vatrogastvo, zaštitu i spašavanje predviđeno je 299.500 kuna, za sport 235.000 kuna, za kulturu 32.000 kuna i za religijske djelatnosti 20.000 kuna. Za humanitarne aktivnosti predviđeno je 75.000 kuna, za informiranje 170.000 kuna, za razvoj civilnog društva 43.000 kuna i za primarnu zdravstvenu zaštitu, odnosno sufinanciranje nabavke lijekova za osobe oboljele od COVID-19 bolesti.

U Programu gradnje objekata društvene infrastrukture predviđeno je 4.432.500 kuna, a najviše se, 2,46 milijuna kuna, odnosi na rekonstrukciju i dogradnju zgrade Osnovne škole Martijanec. Program građenja komunalne infrastrukture „težak“ je 5.069.000 kuna.

Vijećnici su donijeli i odluku o izradi 3. dopuna i izmjena Prostornog plana uređenja Općine Martijanec,koje se odnose na postojeće groblje u naselju Martijanec/Gornji Martijanec te planiranu površinu za proširenje groblja, južno od postojećeg groblja, koja je u potpunosti neizgrađena.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI