Rečke žene održale Dane glume, otvorile izložbu i predstavile knjigu

Društveni dom u Reki, prigradskom naselju, ugostio je jučer mnogobrojne Rečance i goste. Održana je tradicionalna manifestacija Dani glume u Reki, u sklopu koje su nastupile članice Udruge žena Reka s predstavom Na placu, a potom je otvorena izložba Dugo u noć, u zimsku bijelu noć, moja mati bijelo platno tka.

Riječ je o novouređenoj tradicijskoj sobi koji su uredile članice Društva žena i Udruge umirovljenika Reka, koje su skupile tradicijske predmete i ruha te ga izložile kao podsjetnik na to kako se nekad živjelo i radilo u Reki. Na kraju manifestacije održano je predstavljanje druge knjige Vladimira Milivojevića Reka – povijest, priče, ljudi – 2., rođenog Rečanca, a danas Zagrepčanina. Riječ je o djelu koje slikom i tekstom govori o prošlosti ovog velikog prigradskog naselja s bogatom poviješću, a nadovezuje se na prvu monografiju o Reki. 

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI