Redar: Svi koji se ogluše na upozorenja dobit će novčane kazne

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka gradska uprava i u ovoj vegetativnoj sezoni odlučila je stati na kraj svim građanima koji ne održavaju poljoprivredne površine, vrtove, oranice, livade, pašnjake, voćnjake i vinograde te ne provode minimalnu razinu obrade i održavanja poljoprivrednog zemljišta na način da se spriječi zakorovljenost i obrastanje višegodišnjim raslinjem.

Poljoprivredni redar Saša Franjić redovno obilazi teren i dokumentira sve zapuštene parcele, a dužnost je vlasnika da uređuju i održavaju svoje površine te ih drže pod kulturom koja je prijavljena.

– Ako vlasnik ne uredi površinu u zadanom roku i ne odazove se na poziv, slijedi novčana kazna. Pozivam vlasnike takvih zemljišta da ih urede kako bi izbjegli pokretanje službenog postupka – kaže Saša Franjić.

Većina vlasnika, dodaje on, uredila je svoje zapuštene parcele čim su dobili pisanu opomenu, a mnogi već nakon usmenog upozorenja odluče urediti svoje površine. Dosada je najviše pritužbi podneseno zbog zapuštenih poljoprivrednih oranica i obraslih vinograda.

– Redovito radimo na uređenju površina u samom centru grada te nastojimo da i ostale površine na području našeg grada i prigradskih naselja budu uređene – kaže Saša Franjić.

Slučajeve zapuštenih parcela i podatke o vlasnicima građani mogu prijaviti na e-mail: poljoprivredni.redar@djurdjevac.hr, osobnim dolaskom u gradsku upravu ili mogu podnijeti pismeni zahtjev za rješavanjem problema.

FOTO Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sesvečani uživali u vožnji u kočijama

Konjički klub Podravske Sesvete priredio je smotru konjskih zaprega. Smotra je okupila uzgajivače sa sesvečkog i đurđevačkog područja, a posjetitelji su imali priliku uživati u

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI