Regica počasna građanka Ludbrega, veliki Bajrović nagrađen za životno djelo. Znate li koje?

Podravski list profile
Na svečanoj sjednici, uz predstavnike lokalnog političkog, javnog i gospodarskog života bio je i dopredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić

Smiljka Bencet, proslavljena hrvatska glumica u mirovini počasna je građanka Ludbrega, a priznanje je dobila na današnjoj svečanoj sjednici u povodu proslave obljetnice grada. Poznata hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica svojom ulogom u Mejašima i Gruntovčanima zadužila je naš kraj, a Ludbreg i ovaj dio Podravine promovira već 50 godina.

Nagradu za životno djelo dobio je gospodarstvenik Latif Bajrović, jedan od začetnika projekta izgradnje negdašnje tvornice Belupa u Ludbregu. Radio je i idejni projekt tvornice lijekova “Belupo 2” u Koprivnici, a po nalogu i zamolbi predsjednika Vlade i premijera organizirao je ekipu za izradu idejnog projekta proizvodnje lijekova u Kijevu te po istom modelu za rekonstrukciju tvornice lijekova u Moskvi. Uz angažman u gospodarstvu, odnosno farmaceutskoj industriji bio je uključen i u društveni život Ludbrega, osnivač je karate kluba u Ludbregu. Prigodna priznanja i zahvalnice primili su i ostali zaslužni pojedinci i udruge.

Na svečanoj sjednici, uz predstavnike lokalnog političkog, javnog i gospodarskog života bio je i dopredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je pohvalio Ludbreg i Ludbrežane, dodavši kako je ovo grad primjer koji se ne pojavljuje samo u PR člancima nego kao “pravo gospodarsko čudo”.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti