REKORDAN UGRIZ Sretni i spretni ribič Antonio: Tako velikog šarana nikad u životu nisam ulovio

Odmah nakon prvih nekoliko poteza štapom, kaže, osjetio je da je riječ o velikoj ribi


Autor: podravski.hr — 25.11.2017. / 6:05 Stil

Antonio Đurakić sa svojim velikim plijenom

Antonio Đurakić (29), ribič iz Križevaca, nedavno je na jezeru Čabraji ulovio šarana od 18 kilograma. Točnije, težak je bio 18.100 grama i osobni je to rekord ribiča Antonija Đurakića. Usto, čini se da je i rekord jezera Čabraji. Skromni Antonio kaže kako nije učinio ništa posebno. Da je tako mogao i bilo koji ribič izvući grdosiju.
– Postava je bila za šarana i dobio sam ga na bojlu. Inače lovim samo šarane, tek rijetko kad somove. Bila je nedjelja i na vodi sam bio već od sedam ujutro. Štap je zatitrao otprilike tri sata kasnije – prisjeća se Antonio Đurakić.
Samo izvlačenje nije mu bilo teško, kaže. Odmah nakon prvih nekoliko poteza osjetio je da je riječ o velikoj ribi.
– Inače je više posla i muke s manjim ribama, od 10-ak kilograma. Ove veće su dosta tromije i ne treba toliko snage da bi je se izvuklo – objasni je Đurakić, član križevačkog ribičkog kluba već šest godina, ali je ribič otkako zna za sebe.
Najviše peca na jezeru u Čabrajima, za koje kaže da je bogato ribom. No, ove godine dugo nije bilo kvalitetnih ugriza. Gotovo cijelo ljeto.
– Voda je bila dosta topla i ribe jednostavno nisu izlazile. No, s prvim kišama u rujnu, kako se voda u jezeru rashladila, krenuli su i ugrizi. Ponekad zna biti u danu 10-ak ulovljenih komada, a ponekad tek dvije-tri – rekao je Anotnio Đurakić i dodao kako je tako uvijek u ribolovu. Brojni su utjecaji na ishod pecanja pa je samo bacanje štapa i mamca u vodu najmanji dio.
– Dečki koji znaju dobre pozicije na jesen su znali izvući po šest komada. Nitko nije išao doma bez poštenog ulova – zaključio je. (go)
FOTO: PRIVATNI ARHIV