REKORDNA ZAPLJENA DROGE Čak 717 kilograma čistog heroina otkriveno u kamionu koprivničke registracije

Dijana Magdić: Laknulo mi je kad sam shvatila da smo taj kamion prodali prije dva tjedna


Autor: podravski.hr — 02.08.2013. / 13:09 Crna kronika

Ilustracija/Osumnjičeni za razbojstvo završili su u pritvoru

U kamionu koji je bio u vlasništvu koprivničke tvrtke za cestovni prijevoz Hit – logistika pronađeno je prekjučer nevjerojatnih 717 kilograma heroina. Ukupna vrijednost pronađene droge je 310 milijuna kuna, a policija je pronašla 1400 paketa koji su bili sakriveni u perilicama za suđe.
Sporni kamion kojim je upravljao hrvatski državljanin D.N. zaustavljen je na granici Bugarske i Turske gdje su turski carinici i policija pronašli rekordnu količinu heroina, a o cijelom slučaju prvi je izvijestio Jutarnji list.
Dijana Magdić direktorica tvrtke Hit logistika ostala je iznenađena nakon što je saznala kako riječ o kamionu u njihovom vlasništvu.
– Najprije sam bila u šoku jer nisam znala niti o kojem je kamionu riječ, no laknulo mi je kad sam shvatila da smo taj kamion prodali prije dva tjedna – rekla je direktorica Dijana Magdić.
Naime, sporni kamion samo je u formalnom vlasništvu koprivničke tvrtke jer je kupac, B.M iz Zagreba, kod preuzimanja vozila isplatio samo polovicu ugovorenog iznosa. Stranke su se dogovorile da će drugu polovicu isplatiti u razdoblju od mjesec dana, a tada će napraviti i formalan prijenos vlasništva.
– Tako smo odlučili jer smo željeli biti sigurni da ćemo dobiti puni iznos od prodaje kamiona jer kupac nije mogao cijeli iznos uplatiti odmah. Upravo ovih dana sam i očekivala poziv od kupca, no poziv koji je došao umjesto njegovog nikako nisam očekivala – kazala je Dijana Magdić i dodala:
– Možda smo pogriješili što nismo napravili prijenos odmah pa ugovorom definirali daljnju isplatu, no tada mi se ova opcija činila sigurnijom.
Kriminalistička policija posjetila je tvrtku Hit logistika, no kako doznajemo, samo radi obavijesnog razgovora i predaje dokumentacije o prodaji kamiona.
– S policijom smo razgovarali jučer, no ne znam što će biti s kamionom i isplatom ostatka novaca – zaključila je Dijana Magdić.
Iz koprivničke policije doznali smo kako tvrtka Hit logistika nije pod kriminalističkom istragom.
– Nema potreba za daljnjom istragom koprivničke tvrtke jer je ustanovljeno da sporni kamion više nije u posjedu Hit – logistike – kaže Dražen Laljek, glasnogovornik policijske uprave Koprivničko- križevačke.

Foto: ilustracija