Rekordni gubitak kilograma nije zdrav ni za dijete ni za majku

Rekordni gubitak kilograma nakon poroda visoko je postavio ljestvicu za nove mame širom svijeta, a ne natječu se samo poznate mame, nego i „obične“ žene, koje pratite na društvenim mrežama.

No, je li realno, a u ovom slučaju čak i zdravo, naglo smršaviti nakon trudnoće brzinom svjetlosti?

To nije ni realno ni moguće. Današnji način života ne može omogućiti ženama tako brz gubitak kilograma i što prije to žene shvate, to će se bolje osjećati. Trebate biti svjesne i da se poznate osobe tijekom trudnoće uglavnom ne udebljaju kao prosječna žena, a nakon poroda imaju resurse koje obične žene nemaju. To uključuje osobne trenere, kuhare i dadilje koji svi omogućuju novopečenoj mami da se ozbiljno posveti vraćanju u formu.

Stručnjaci savjetuju da tijekom prvih šest tjedana od poroda ni ne razmišljate o dijeti. Potrebna vam je energija za oporavak, a trebaju vam kalorije za dojenje.

Iako većina žena smatra da je dijeta najbrži i najjednostavniji način mršavljenja nakon porođaja, dramatično smanjenje kalorija nije najbolji početak, pogotovo ako dojite jer tijelo ne možete proizvesti kvalitetno mlijeko ako ne jedete dovoljno. Dojenje samo po sebi sagorijeva kalorije, a ako ne dojite, u redu je paziti na unos kalorija, ali nikada nemojte težiti gubitku više od jednog kilograma tjedno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI