“Režu zavoje i po biciklističkoj, netko će poginuti!”

Stanari koprivničkog prigradskog naselja Herešin već duže bezuspješno upozoravaju na neodgovorne vozače koji jure cestom na ulazu u njihovo naselje iz smjera Koprivnice. Sve je više vozača, kažu oni, koji projure cestom, a nerijetko za „rezanje“ zavoja koriste i biciklističku stazu. U više navrata Herešinčani su se obratili gradskoj upravi da se poboljša prometna sigurnost na ulazu u njihovo naselje.

– Svako malo netko od vozača doslovno proleti uz naše kuće i pitanje je vremena kad će se dogoditi prometna nesreća s tragičnim posljedicama. U dijelu našeg naselja postavljeni su ležeći policajci pa i mi koji živimo na samom ulazu u Herešin želimo da se riješi problem s prebrzom vožnjom – kaže Darko Tomašić.

Kuća Darka Tomašića na samom je zavoju pa on, kao i njegovi susjedi, zbog neodgovornih vozača mora biti itekako oprezan kad izlazi autom iz dvorišta. Bilo je situacija, kaže on, kad je za „dlaku“ izbjegnuta prometna nesreća, a u nekoliko je navrata pozivao i policajce da kontroliraju brzinu na ulazu u Herešin.

– Nama je dosta jurnjave po cesti koja spaja naše naselje s Koprivnicom i tražimo da se konačno riješi taj problem. Jedino trajno rješenje je postavljanje ležećih policajaca ili kamera koje će zabilježiti svako prekoračenje brzine pa će vozači, kao i na ostalim mjestima gdje su kamere, vrlo brzo početi poštivati ograničenja brzine – kaže Darko Tomašić.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća potvrdio je kako je u pripremi prometna studija koja bi trebala ponuditi rješenje.

– Hoće li to biti uspornici ili nešto drugo, vidjet ćemo. No, unatoč tome apeliram na vozače da se ipak pridržavaju prometnih propisa i poštuju znakove ograničenja brzine – dodao je Mišel Jakšić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI