Ribić i Novak predstavljaju svoje knjige u koprivničkoj knjižnici

Iz Knjižnice Fran Galović najavljuju za srijedu 24. studenog u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ predstavljanje dviju knjiga autora Ljubice Ribić i Milana Novaka.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Ljubica Ribić rođena je u Varaždinu 1959. godine u kojemu i danas živi i radi. Kao autorica i  aktivna djelatnica u kulturi sudjeluje u mnogim međunarodnim susretima u organizaciji drugih kulturnih asocijacija. Objavljuje u raznim literarnim revijama u Hrvatskoj i inozemstvu, Locutio (Slovenija), Poiesis (Slovenija), Braničevo (Srbija), Portile poeziei (Rumunjska), Branuvanja (Makedonija). Poezija joj je ušla u mnoge zbornike u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i prevedena na slovenski, engleski, makedonski, rumunjski i francuski jezik.

Milan Novak (Maribor, 1965) čovjek je plesa, poezije i crteža. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni „zaljubljenik u pisane riječi“ sudjeluje u čitanju uživo, literarnim radionicama i susretima, kako u Sloveniji, tako i u tuđini. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Rumunjskoj.

Objavljuje u priznatim književnim časopisima u Sloveniji, u zbornicima širom regije, internetskim magazinima. Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI