Ribič Ivan iz Koprivnice: Imam 26 štapova i sam kažem da je to „bolest“

Ivan Magaš (72) iz Koprivnice umirovljeničke dane najradije provodi u ribolovu. Otkako se prije 16 godina vratio iz Njemačke u rodni kraj, ribolov je postao njegova opsesija. Osim ribičije, kaže on, ima još jedno opsesiju, a to je sakupljanje ribolovnih štapova.

– Imam 26 štapova i sam kažem da je to „bolest. Za mene je najbolje da ne ulazim u trgovine ribolovnom opremom jer skoro svaki odlazak završi i kupnjom novog štapa. To mi je jednostavno u krvi, a prijatelji kad dođu k meni u garažu i vide poredane štapove govore ono čega sam svjestan, da je to „bolest“ – priča nam Ivan Magaš.

Omiljeno mjesto za ribolov mu je rijeka Drava nedaleko od Gole. Tamo je ulovio i tolstolobika teškog 15,2 kilograma.

– Sad isključivo idem u ribolov na Dravu koja je za mene pravi raj. Prije sam imao vikendicu na Jegenišu gdje sam imao i najveći ulov, amura od 24 kilograma. Ipak, nijedno jezero ne može se mjeriti s Dravom pa više nema šanse da svoj raj zamijenim umjetnom vodom – kaže Ivan Magaš.

Često, dodaje on, zna otići i na Halaš Čardu, a nikad se ne zamara hoće li ribolov završiti ulovom.

– Meni je najvažnije da uživam u ribolovu, a najbolje je kad se na vodi nađe i koji pajdaš pa onda vrijeme još brže prođe – zaključio je Ivan Magaš.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI