Ribič Kruno: Nije Drava što je nekad bila, no i dalje tu najradije pecam

Podravski list profile

Slabo grizu kederi. Voda je malo prebistra, što je čudno jer palo je mnogo kiše –  rekao nam je ribič Kruno Ketiš iz Koprivnice kojeg smo prošli četvrtak ujutro zatekli na obali potoka Gliboki kod Đelekovca sa štapom u rukama.

Bilo je vrlo hladno, no njemu to nije smetalo jer ribolov mu je način života otkad zna za sebe. Premda se požalio na slab ulov, svako malo vadio je ribice s udice i stavljao ih u svoju kantu.

– Popodne ću na Dravu na štuke. To mi je odmor za dušu. Ove godine slabo sam išao na vodu kad sam operirao kičmu – rekao nam je Kruno, ribič od malih nogu.

Prisjetio se kako je najveća riba koju je upecao som od 50 kg, ulovljen na Dravi prije pet-šest godina, a najveća štuka koju je ulovio imala je 6,5 kilograma. Peca posvuda, no Drava mu je nekako najdraža.

– Problem je što na centrali uništavaju ribu i ribolov. Vodostaj stalno varira po metar gore i dolje, pogotovo dok je mrijest. Sva riba ostane na suhom i sva mlađ strada. Nije Drava što je nekad bila, no meni je još uvijek najdraže mjesto za ribolov – zaključio je Kruno Ketiš.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti