Ribiči održali skupštinu: Petaku novi mandat, održat će se državni šaranski kup

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli tjedan održana je skupština Sportsko-ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik Ivan Petak podnio je izvješće o radu u prošloj godini, a kao središnji događaj prošle godine označen je KUP HŠRS-a kojem je domaćin bio savez naše županije.

Osim sjajne organizacije, i rezultati naših ribiča bili su odlični. Na KUP-u HŠRS-a za juniorke prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK-a Podravka, a državna prvakinja pojedinačno je Mihaela Frančić iz ŠRK-a Podravka. Juniori ŠRK-a Štuka Torčec osvojili su također prvo mjesto, a državni prvak pojedinačno je David Pivar iz istog kluba. U seniorskoj konkurenciji naše natjecateljice iz ŠRK-a Koprivnica osvojile su drugo mjesto, a kod seniora ŠRK Karas Kuzminec osvojio je također drugo mjesto.

Tome treba dodati da su kadeti Štuke Torčec obranili prvo mjesto na Sletu kadeta, što je natjecanje najviše kategorije na državnoj razini. Prvak Hrvatske, najbolji kadet,  bio je Karlo Tomašić iz ŠRK-a Štuka Torčec. Izvrsni treći bili su kadeti ŠRK-a Đelekovec.

Navedeno je da su se prošle godine uredno održala sva natjecanja i lige, koje svake godine budu sve atraktivnije. Naši klubovi i ribiči natjecali su se i u međužupanijskim kupovima. Tako je održan kup Lov ribe udicom na plovak u Daruvaru. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRK-a Bistra Repaš, a treće mjesto pripalo je ŠRK-u Drava Novo Virje. Na međužupanijskom kupu u šaranskom ribolovu odlično drugo mjesto osvojili su šaranaši ŠRK-a Amur Drnje-Botovo.

Ivan Petak

– Iskoristili smo prigodu na međužupanijskom šaranskom kupu u Požegi za dogovor o Kupu Hrvatske u šaranskom ribolovu za koji smo pokrenuli inicijativu zajedno sa ŠRS-om Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije. HŠRS je prihvatio prijedlog i od ove godine po prvi će put biti organiziran Kup HŠRS-a u šaranskom ribolovu na kojem će nastupiti predstavnici ŠRS-a koji imaju županijske šaranske lige – rekao je Ivan Petak, predsjednika Saveza, koji je izrazio zadovoljstvo i saktivnostima u natjecanjima mlađih kategorija, koja su svake godine sve brojnija.

Kako je ovo bila izborna skupština, Ivan Petak kao jedini kandidat dobio je povjerenje za još jedan četverogodišnji mandat.  

FOTO Ivan Herman

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI