Ribičke priče: Riba ribi grize rep

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gledel sem nezdavnja jen dokumentarec koji se zove „Riba ribi grize rep“, redatelja Nevena Hitreca i već se dugo nisam tak nasmejal. Ukratko, radi se o dokumentarcu koji prikazuje sastanak i radnu akciju Upravnog odbora jednog ribičkog kluba zvanog Štuka. U filmu se ne navodi otkud je klub, ali to nije   važno, jer bi se ova priča mogla smestiti v bilo koji klub, a protagonisti oslikavaju saki Upravni odbor ribičkog kluba bilo gde na svetu.

V sakem klubu ima jen kaj navek prvi dojde i onda celu radnu akciju samo govori da je on navek prvi i to je otprilike celi njegov doprinos. Predsjednik navek mora biti srditi, a dok si popije onda obavezno daje ostavku i urla da samo ona dela v tom klubu. Blagajnik je navek picajzla, koji si misli da koj k…c dela med ovi glupaki, al zna da kam god otije more biti samo gorše. Tajnik kluba navek zaspi i dojde zadnji i onda mu je celi posel zajebavati druge i predsjednika žicati za dodatni proračun u stavki Jelo i pilo. Onda navek ima jen kaj se sam napravi i prvi otije doma, a nikom neje jasno koja je zapravo njegova uloga.

– Ja ne znam kaj si on misli. Celi den dela, onda si malo poje i brisne doma. On očigledno neje upoznat s pojmom radna akcija, i kaj to točno znači. Kao prvo, kraj njega si ispadnemo lenguze, a kao drugo, neće piti. Nikak mi se te čovek ne vidi – objašnjaval je Štefina, član Upravnog odbora zadužen za olajavanje drugih.

Onda navek ima jen član kojemu se ništ nesme reći jer se mam nafunji i neče ništ delati, već se pokupi na vodu  i kakti z protesta ide blinkat i onda zdaleka zvikavle prostote, a se samo zbog toga jer mu je predsjednik prigovoril gde se je sparkeral. Ako vam se ovo čini kak zabavan način za provest jedan dan, mam trk po ribolovno dozvolo i onda samo čekati poziv na „radnu“ akciju. A uz to toplo preporučam pogledati kratki dokumentarni film Riba ribi grize rep.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI