Ribičke priče: Riba ribi grize rep

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gledel sem nezdavnja jen dokumentarec koji se zove „Riba ribi grize rep“, redatelja Nevena Hitreca i već se dugo nisam tak nasmejal. Ukratko, radi se o dokumentarcu koji prikazuje sastanak i radnu akciju Upravnog odbora jednog ribičkog kluba zvanog Štuka. U filmu se ne navodi otkud je klub, ali to nije   važno, jer bi se ova priča mogla smestiti v bilo koji klub, a protagonisti oslikavaju saki Upravni odbor ribičkog kluba bilo gde na svetu.

V sakem klubu ima jen kaj navek prvi dojde i onda celu radnu akciju samo govori da je on navek prvi i to je otprilike celi njegov doprinos. Predsjednik navek mora biti srditi, a dok si popije onda obavezno daje ostavku i urla da samo ona dela v tom klubu. Blagajnik je navek picajzla, koji si misli da koj k…c dela med ovi glupaki, al zna da kam god otije more biti samo gorše. Tajnik kluba navek zaspi i dojde zadnji i onda mu je celi posel zajebavati druge i predsjednika žicati za dodatni proračun u stavki Jelo i pilo. Onda navek ima jen kaj se sam napravi i prvi otije doma, a nikom neje jasno koja je zapravo njegova uloga.

– Ja ne znam kaj si on misli. Celi den dela, onda si malo poje i brisne doma. On očigledno neje upoznat s pojmom radna akcija, i kaj to točno znači. Kao prvo, kraj njega si ispadnemo lenguze, a kao drugo, neće piti. Nikak mi se te čovek ne vidi – objašnjaval je Štefina, član Upravnog odbora zadužen za olajavanje drugih.

Onda navek ima jen član kojemu se ništ nesme reći jer se mam nafunji i neče ništ delati, već se pokupi na vodu  i kakti z protesta ide blinkat i onda zdaleka zvikavle prostote, a se samo zbog toga jer mu je predsjednik prigovoril gde se je sparkeral. Ako vam se ovo čini kak zabavan način za provest jedan dan, mam trk po ribolovno dozvolo i onda samo čekati poziv na „radnu“ akciju. A uz to toplo preporučam pogledati kratki dokumentarni film Riba ribi grize rep.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI