RIBIČKE PRIČE Ribič na svatima – kak riba na suhom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kak se približava sezona ribičije, približava se i sezona svati. Posle korizme mladi parovi stupaju u bračnu zajednicu i u tu svrhu organiziraju veliko okupljanje s obaveznim sadržajem „pijanstva i kiča“. Kak je to povezano z ribičijom? Pa tak, ak su na te svate pozvani i ribiči koji taj vikend moraju potrošiti na svate mesto na ribičiju. Baš mi se jen ribič nedavno žalil da u travnju mora iti na troje svate. Mislil sam si da mu je to malo preveč novci za dati, al njegov je problem sasvim drukčiji.

– Gle, meni ti je nekak najlepše loviti v travnju, po danu je toplo, po noći malo hladno, taman se i sezona nekak rasplamsa, a kaj ti ve misliš, ja moram od četri vikenda tri biti na svati – srdito je pripovedal pajdaš.

Osim kaj nemru iti v ribičiju, ribiči ne vole svatove iz više razloga. Nabrojimo samo neke. Postotak ribiča koji vole i znaju plesati se meri u promilima. Med pravim ribičima ima onih koji se još nesu oženili, a prema selskim babama su se već trebali odavno, pa tak ribič na svatima trpi pitanja: A kaj ti ništ ne plešeš. Tak ak buš samo sedel, deklu neš nešel. Daj se malo trgni, tumače ribičima naprlitane babe.

Rit im se bu vužgala od sedenja

Isto tak, ribiči koji uživaju u jednostavnosti boravka kraj vode ne vole usiljene situacije, gde svi hodaju kaj na modnoj pisti, a znatiželjne oči gledaju ko se s kim spominja, ko s kim pleše i ko je kak pijan. Svati, kakvo god je to veselje, nisu povoljan ambijent za jednog ribiča. Ako ste ribič na svatima, samo gledite onog kaj srdito sedi i gledi v prazno i v očima mu se vidi želja da podmetne požar pa da se ova, po njemu farsa, završi. Sednite si k njemu, vjerojatno se bute imali kaj spominjati. Ak ništ drugo, bute mogli skupa tračati naprlitane babe i zbegecane tarzane koji se šepure kaj puran dok mu se preveč približite, no budite svjesni, ti isti budu imali još jedan razlog da vas tračaju: Gledi, ovi se i na svati spominjaju o ribičiji, pa bu im se rit vužgala od sedenja na jednom mestu – reči su koje budu upućene prema vama.

I još jen savjet, pazite se i srednjovječnih pijanih žena, te vas budu na silu odvlekle na plesni podij, a jedino dobro kaj more ziti z toga je da vas posle iskoriste. Ve vi procijenite jel je vredno riskerati ili ne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI