OVO JE DOISTA ULOV GODINE Đuro Čordašev iz Drave izvukao kapitalca kakvog se rijetko viđa

Đuro je iz vode izvukao kapitalnog smuđa teškog 12 kilograma i dugog čak 1,12 metara


Autor: podravski.hr — 02.01.2018. / 14:26 Aktualno

Ponosni Đuro Čordašev sa svojim najulovom

Prošla je još jedna godina, a naši ribiči diljem Podravine i Prigorja potrudili su se i ulovili zaista impresivne primjerke raznih vrsta riba. Bilo je tu borbi riba i ribiča koje su trajale i po nekoliko sati.
Neki su svoje kapitalce pustili natrag u vodu, a neki su se pak odlučili za metodu „keč and speč“. Bilo je, naravno i onih koji su svoje ulove osigurali nedopuštenim priborom i metodama. A koji je bio najveći i najvažniji ulov godine koja nam je upravo iscurela?
Prema našoj skromnoj prosudbi, ulov godine imao je Đuro Čordašev (31) iz Novog Virja kod Đurđevca. Na njegovu udicu zagrizao je smuđ kapitalac kakvog je rijetko tko od ribiča ikad vidio, a kamoli ulovio.
Na rijeci Dravi nedaleko od Ferdinandovca Đuro je iz vode izvukao kapitalnog smuđa teškog 12 kilograma i dugog čak 1,12 metara! Ulovljen je na varalicu pontoon crack jack. Borba ribe i ribiča bila je vrlo neizvjesna do kraja.
Riba takve veličine iznimno je jaka te je potrebno mnogo ribičkog iskustva, ali i strpljenja. Upravo to mu je donijelo epitet najulova ove godine. Čestitamo!
Za sve vas, naše vrijedne i spretne ribiče, redakcija portala Podravski.hr i tjednika Podravski list ove godine priprema posebno iznenađenje – vrijedne nagrade za ovogodišnje najulove. Zato, štap i strpljenje u ruke. Lovite, fotkajte, šaljite.
Vaše fotografije i priče objavljivat ćemo redovito na našem web siteu i u novinama, a posebna stručna komisija na koncu ove godine proglasit će pobjednike, odnosno tri najulova. Sa sponzorima dogovaramo i vrlo vrijedan fond nagrada.
Urednik rubrike Lov i ribolov: MATIJA DOLENEC
Foto: ARHIVA