Ribočuvari: Neki zaposlenici NEXE-a su krivolovci, postavljaju žinje i vrše

Podravski list profile

Ribočuvarska služba Zajednice ribolovnih klubova Koprivnice već duže vrijeme muku muči s krivolovcima na jezeru Prosenica kod Gabajeve Grede. Vrlo često u svojim ophodnjama nalazi u vodi nedozvoljene alate za ribolov, i to na području radilišta Nexe grupe. Radi se o „žinjama“„ pračkama“ i „vršama“. Sve su to alati kojima nije dozvoljeno loviti ribu. Isto tako, budući da se radi o radilištu, bilo kakav ribolov ne bi trebao biti dopušten.

No, ribočuvari upozoravaju da su ovi nedozvoljeni alati za ribolov postavljeni od strane zaposlenika Nexe grupe, što bi i bilo logično, jer se nalaze ne radilištu gdje ostali ribiči nemaju pristup.

– Ovo je problem koji se događa duže vrijeme. Ribolovci i mi znamo tko postavlja ove naprave, ali pojedini zaposlenici koriste to što se nalaze u radilištu, gdje nitko drugi nema pristup, i na taj način dođu do ilegalno ulovljene ribe. U posljednjoj akciji, u kojoj smo izvadili nedozvoljeni pribor, nalazila se čak i velika vrša – rekao je Stjepan Blažic, voditelj ribočuvarske službe.

Nexe: Na temelju vašeg dopisa upozorili smo naše zaposlenike

Kako doznajemo, Ribočuvarska služba Zajednice već je u dva navrata zatražila upravu radilišta da se nešto poduzme, ali rezultati su zasad izostali.

Pitali smo odgovorne može li se što učiniti vezano uz ovu problematiku i kani li Nexe zaposlenike koji krše pravila ribolova, ali i zakon, na neki način sankcionirati kako bi se ova praksa prekinula. 

– IGMA d.o.o. nije upoznata s eventualnim slučajevima krivolova na jezeru Prosenica, te sukladno tome ne može provoditi nikakve oblike sankcioniranja, tim više što za to nije ovlaštena. Uvjereni smo da će ovlaštene službe osigurati provođenje zakonskih odredbi, i u dijelu nedopuštenih radnji – krivolova, na osnovu dokaza i potvrda takvih slučajeva sankcionirati prekršitelje. Na temelju vašeg dopisa upozorili smo i naše zaposlenike kako ne bismo imali probleme s ovlaštenim osobama iz ribočuvarske službe – odgovorio je Alojzije Gregur, direktor IGME d.o.o.

Ribočuvari pregledavaju jezero

FOTO Ribočuvarska služba

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI