Riješen problem prilaza pozornici Domoljuba: Ugrađena vertikalno – podizna platforma za osobe s invaliditetom

Iako su programi u dvorani Domoljub zbog panedmije koronavirusa obustavljeni, ali radovi na ugradnji vertikalno-podizne platforme za pristup pozornici osobama s invaliditetom, odnosno osobama sa smanjenom pokretljivošću upravo su počeli.

U obilasku platforme danas je bio gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg je bila i ravnateljica koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek.

Idejno rješenje napravljeno je još 2015. godine, ishođeno je odobrenje konzervatora Ministarstva kulture te se intenzivno tražila mogućnost financiranja iz drugih izvora. Pučko otvoreno učilište Koprivnica je u dogovoru s Gradom Koprivnicom odlučilo provesti ovaj projekt budući da Domoljub nije imao riješen pristup pozornici osobama s invaliditetom, što je i dio Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice od 2016.  do 2020. godine.

Ovom investicijom u vrijednosti 104 tisuće kuna (iznos u koji je uključen PDV), dvorana Domoljub postala je jedina dvorana u Koprivnici koja ima pristup pozornici za osobe s invaliditetom, odnosno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Krajem 2019. godine izrađena je i projektna dokumentacija za ugradnju lifta te za pristupnu rampu i nadstrešnicu zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića 6. To je prijavljeno na natječaj Ministarstva branitelja, no s obzirom na ovogodišnju situaciju, rezultati nisu objavljeni.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica aktivno se trudi provoditi inkluziju osoba s invaliditetom pa je organiziralo radionice za odgajatelje i učitelje vezano za pristup učenicima s poteškoćama u razvoju.

Tako Pučko otvoreno učilište Koprivnica provodi dva verificirana programa i radionice za odgajatelje i učitelje. Radi se o pomoćniku u nastavi u radu s učenicima s teškoćama te asistentu osobama s intelektualnim teškoćama u organiziranom stanovanju, program edukacije stručnog komunikacijskog posrednika, a jedno je od rijetkih u Hrvatskoj koje je u svoje kino uvelo senzorne projekcije za djecu sa senzornim poteškoćama. (Grad Koprivnica)

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI