Riješen problem prilaza pozornici Domoljuba: Ugradili posebnu platformu

Iako su programi u dvorani Domoljub zbg pandemije koronavirusa obustavljeni, radovi na ugradnji vertikalno-podizne platforme za pristup pozornici osobama s invaliditetom, odnosno osobama sa smanjenom pokretljivošću, upravo su počeli.

U obilasku platforme bio je gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg je bila i ravnateljica koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek. Idejno rješenje napravljeno je još 2015. godine, ishođeno je odobrenje konzervatora Ministarstva kulture te se intenzivno tražila mogućnost financiranja iz drugih izvora. Pučko otvoreno učilište Koprivnica u dogovoru s Gradom Koprivnicom odlučilo je provesti ovaj projekt budući da Domoljub nije imao riješen pristup pozornici osobama s invaliditetom, što je i dio Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice od 2016. do 2020. godine.

Ovom investicijom vrijednom 104 tisuće kuna dvorana Domoljub postala je jedina dvorana u Koprivnici koja ima pristup pozornici za osobe s invaliditetom, odnosno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI