Rješenje problema: Asfaltirat će se cijeli odvojak Cvjetne ulice

Podravski list profile

Mještani Cvjetne ulice u Globočecu Ludbreškom konačno bi mogli riješiti probleme koji nastaju kod jačih oborina. Naime, iz klanjca koji vodi prema vinogorju, na cestu, ali i u dvorišta mještana, dolazi veća količina blata.

Mještani već više godina traže od mjerodavnih da se riješi ovaj problem, a praktički je jedino rješenje da se klanjac asfaltira i da se uredi kanal za odvodnju oborinskih voda. Rješenje ovog problema mještani Globočeca mogu zahvaliti prirodnoj nepogodi koja se pojavila upravo u problematičnom klanjcu, ali i upornosti članova Mjesnog odbora.

Eduard Horvat

Naime, u klanjcu su netom završili radovi na sanaciji klizišta koje se otvorilo prošle godine. Klizište je uređeno zahtjevnim građevinskim radovima i ugradnjom betonskih kaskada te je dio puta zahvaćen klizištem asfaltiran. Kako doznajemo, gradska uprava dala je zeleno svjetlo da se klanjac asfaltira i do križanja s Cvjetnom ulicom, što bi riješilo ove probleme.

Inače, u sanaciju klizišta uloženo je oko 450 tisuća kuna te ugrađeno 2500 kubika materijala.

– Moram zahvaliti gradonačelniku Dubravku Biliću, ali i ministru Predragu Štormaru, saborskoj zastupnici Božici Makar te članovima Mjesnog odbora za provođenje ovog, za nas vrlo vrijednog projekta. Inače, u samo pola mandata privukli smo u Globočec oko 1,5 milijuna kuna investicija, od uređenja obale potoka, do projekta rasvjete između Globočeca i Ludbrega, uređivanja klanjca u Izvorskoj ulici i još mnogo toga. Mislim da ne pretjerujem, ali to je iznos koji prekoračuje vrijednosti projekata svih drugih mjesnih odbora zajedno – rekao je Eduard Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Globočec Ludbreški.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI