Robert ostao bez radionice: Požar mi je odnio sav alat i strojeve!

U Župancu, mjestu u općini Mali Bukovec, prošlog se tjedna u kasnim večernjim satima dogodio požar u kući u vlasništvu 50-godišnjaka u kojem nitko nije stradao, ali je nastala velika materijalna šteta za vlasnika, inače stolara.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Očevid su obavili policijski službenici u suradnji s Inspektorom zaštite od požara te je utvrđeno da je požar izbio uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama koje vode od razvodne kutije do elektromotora blanjalice za drvo u radionici te je došlo do zapaljenja gorivih tvari, lakova, boja i drvene krovne konstrukcije.

Radi se o kući i radionici Roberta Hercega iz Ludbrega, a nasreću nitko nije stradao. Naime, Robert živi u Ludbregu, dok je u toj kući do prošle godine živjela baka, a nakon što je preminula, kuća je ostala prazna, dok se u produžetku kuće nalazila Robertova radionica u kojoj se bavio stolarijom.

– Požar su vidjeli susjedi kada je krenulo pucketati, ali se tada već proširio na krovište i kada su 20 minuta nakon toga stigli vatrogasci, nije bilo više pomoći. Na sreću, kuća je prazna, ali evo sad gledamo ovo materijalno i šteta je velika. Kad su me pitali, otprilike sam procijenio na 200 tisuća kuna – rekao je Robert.

Požar se proširio na cijeli objekt radionice koji je u potpunosti izgorio te dio krovne konstrukcije kuće s inventarom. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD-a Mali i Veliki Bukovec koji su ugasili požar, a najveća je šteta što je Robertu izgorio sav alat.

– Kako se bavim stolarijom, najgore je što je izgorio ormar sa sitnim strojevima kojih je bilo 20-ak, to su one sitne stvari koje se nakupe s godinama, a sad nemam ništa što mi treba za posao. Od kuće su ostale dvije prostorije naprijed i to dvije sobe i kupaonica jer je tu betonska ploča i to nije izgorjelo, dok je sve ostalo uništeno – rekao je Robert na kraju. Sada je preostalo počistiti sve što je uništeno, u čemu Robertu pomaže susjed Dražen Balaško.

Dodao je i kako su mu se već javili neki ljudi za pomoć, a posjetio ga je i načelnik Općine Darko Marković pa će i oni vjerojatno pružiti neku pomoć kako bi Robert mogao stati na noge i ponovno raditi.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI