Rođak i mladoženja prebili muškarca čiji im je sin ‘šlatao’ sestru koja ima Down

Nesvakidašnji okršaj odvijao se početkom kolovoza u jednom đurđevačkom stanu. Mladoženja (27) i njegov bratić (24) oko 3.30 sati upali su u obiteljsku kuću i pretukli muškarca za čijeg su sina tvrdili da je na svatovima pipkao za stražnjicu sestru mladoženjinog bratića. Ta djevojka, kako navode osuđeni mladići, boluje od Downova sindroma. Sina s kojim su se htjeli obračunati u stanu nisu dohvatili, no jesu njegova oca.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Sin ‘šlatario’ djevojku

Tijekom sukoba razbili su ulazna vrata i garderobni ormar s dva ogledala i vješalicom. Što se točno dogodilo na svadbi i nakon nje, otkrili su detalji nepravomoćne presude koprivničkog Općinskog suda. Mladoženjin bratić rekao je kako su bili na svadbi gdje je sin muškarca kojeg su kasnije napali maltretirao njegovu bolesnu sestru. Pola sata nakon toga zajedno s mladoženjom došao je u stan tog mladića.

– Kada sam došao, bratić (mladoženja nap.a.) već je bio u stanu i vikao na sina oštećenika. Prošao sam pored njega i udario mu oca dva-tri puta šakom u glavu te je pao na pod. Udario me nogom i na više mjesta sam se porezao na razbijeno staklo. Moj bratić nije se tukao, samo je verbalno napadao tog muškarca – rekao je prvookrivljeni mladoženjin bratić.

Suokrivljeni mladoženja na sudu je rekao kako su bili dosta pod utjecajem alkohola. Njegova je namjera bila da porazgovaraju s ocem tog mladića koji je na svatovima maltretirao sestru njegovog bratića. No, tvrdi kako je taj njegov otac na svadbi također stvarao probleme i udarao šakom njegova prijatelja.

– Dok smo kretali k njima, dogovarali smo se što ćemo napraviti, pa je ispalo da smo krenuli tući njegova sina zato što je na svatovima primio za stražnjicu bratićevu sestru koja ima Downov sindrom – kazao je mladoženja. Dodao je kako su pokucali i kada su čuli s druge strane odgovor ‘tko sad kuca, tko smeta’, tada je bratić mladoženje nogom razvalio ulazna vrata.

Žestok obračun u stanu

– Zajedno su ušli unutra i bratić ga je udarao, a kada sam vidio da situacija izmiče kontroli, vukao sam ga i rekao da idemo zato što je supruga oštećenika rekla da će pozvati policiju. U naguravanju je puklo ogledalo na koje se moj bratić rasjekao. Muškarac kojeg je moj bratić kasnije udario, na svadbi je udario mojeg prijatelja, a njegov sin koji je primio za stražnjicu tu djevojku, bratićevu sestru, bio je alkoholiziran – rekao je drugookrivljeni mladoženja.

Supruga oštećenog muškarca opisala je kako su se sa svadbe vratili oko 3.00 sata i da je njezin mlađi sin otišao spavati, a ona se zajedno sa suprugom nalazila u hodniku kada su im u kuću banula dvojica mladića za koje je potvrdila da se radi o mladoženji i njegovu bratiću.

– Bez ikakvog objašnjenja mog su supruga počeli napadati, udarili su ga više puta i bacili na pod. Nakon kratkog vremena izletjeli su iz zgrade, izašla sam za njima i pitala ih zašto su to napravili. Mislim da mi je samo mladoženja odgovorio da su to učinili zato što je moj sin plesao s tom djevojkom, polusestrom njegovog bratića i da ju je pritom “šlatao” – kazala je supruga oštećenog i sutkinji obrazložila kako je taj događaj za nju bio iznimno traumatičan, a da zbog učinjene materijalne štete od okrivljenika potražuje 5000 kuna.

“Ubit ću te, ubit ću te”

Njezin suprug, napadnuti muškarac, sutkinji je rekao kako pretpostavlja da je vrata razvalio prvookrivljeni bratić. Nakon toga su ga, kako je posvjedočio, počeli udarati pri čemu je on tog prvog napadača u obrani udario nogom tako da je odletio i udario u ogledalo koje se razbilo i ozlijedilo ga. Vikali su mi “ubit ću te, ubit ću te”, a nakon što su izašli iz stana, spominjali su nešto vezano uz navodni događaj sa svatova koji se tiče mog sina i sestre mladoženjinog bratića. Na tim svatovima imao je desetak incidenata ranije, a došlo je do naguravanja njegova sina, supruge i njega s njemu nepoznatim muškim osobama kada su izlazili iz hotela prema automobilu, pri čemu mu je prvookrivljeni bratić vikao da će ga ubiti te su ga držali kako ga ne bi udario.

MN: Prepucavanje pred hotelom Što se tiče nereda u kući, napadnuti je Đurđevčanin rekao kako ne može reći da su namjerno razbijali stvari, no da su mu vrata svakako s namjerom razbili. Sin koji je vjerojatno ‘skuhao’ cijelu frku nedolično se ponašajući u hotelu na svatovima potvrdio je kako je prilikom izlaska iz hotela došlo do prepucavanja više ljudi. Dok su mu upali u kuću čuo je buku, lupanje i tresku, a kako je kod sebe imao telefon, pozvao je policiju. Zbog nedjela mladoženja je osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora, a njegov prvookrivljeni bratić na 11 mjeseci zatvora, s tim da mu je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro. Tužitelji su nedavno uložili žalbu na takvu presudu Općinskog suda u Koprivnici zato što tvrde da je Općinski sud prilikom izricanja kazne zanemario izvješća probacijskih ureda za 24-godišnjaka koji je kao mlađi punoljetnik kazneno osuđivan.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI